Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansare de disc „Vieți desenate”

iunie 10, 2017 @ 7:00 pm - 9:00 pm

RON15.00

„Iubirea strălucește ȋn gȃndul bun, ȋn gestul generos, ȋn respectul și onoarea de a fi ! ” – Liviu Nechita
Liviu Nechita a început să cânte la chitară la varsta de 10 ani, iar la 13 ani deja debuta pe scena Cenaclului Columna, cea mai importantă manifestare a folk-ului ieșean din anii ’80.

Evoluează în cadrul cenaclului, alături de alți reprezentanți ai genului din orașul Iași – Radu Ștefan, Grupul Estudiantina, Cristi Ionescu și alții. Câțiva ani mai târziu se alătura Cenaclului ABC, înființat de poetul Andrei Maftei, alături de care petrece de-a lungul anilor clipe de prietenie, inspirație și frumos.

În anul 1994 devine promotorul grupului folk Prefix 032, cu intenția de a participa la Festivalul Național de Muzică Folk Om Bun. În scurt timp, i se alatură Eduard Brînca și, mai apoi, Cătălin Ungureanu. În această formulă, debutează pe scena festivalului Om Bun, unde obțin Premiul Special al Juriului după doar două săptămâni de existență.

Un an mai târziu, Prefix 032 participă și câștigă Marele Premiu la Festivalul de Muzică Country din România, Lasoul de aur, la Slobozia. Grupul susține recitaluri prin țară și la Chișinău, iar în toamna anului 1997 apare primul și singurul album Prefix 032, intitulat Spectacol sfârșit. În același an, Liviu Nechita se stabilește definitiv în Italia.

In 2006, la invitația lui Victor Socaciu, cei trei membri Prefix 032 revin pe scena Festivalului Om Bun. La numai un an distanță, Liviu Nechita își începe cariera solo și lansează în Italia albumul Doar eu. Acest al doilea album Dor de-acasă include 10 piese, dintre care două sunt în limba italiană, Liviu semnând atât muzica, cât și versurile.

La el au mai contribuit Alberto Schiro (chitară acustică, chitara bass, claviaturi) și Massimo Baruffaldi (contrabas).
Lansarea In Memoriam a celui de-al treilea album semnat de Liviu Nechita, intitulat „Vieți desenate”, pe versurile poetului Andrei Maftei, va avea loc sâmbătă 10 iunie 2017, ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași.

Albumul conține 7 piese, a fost finalizat în decembrie 2016, și editat în luna mai 2017, la 3 luni de la dispariția îndrăgitului cantautor. La realizarea acestuia au mai contribuit Jul Baldovin (chitară acustică, chitară bass, aranjament orchestral), Gelu Ionescu (programare, mix),Victor Panfilov (master), Armando Sacca (grafică).

Spectacolul organizat ȋn memoria cantautorului Liviu Nechita îl are ca invitat special pe Nicu Alifantis, alături de care vor participa Marius Matache , Cezar Popescu și poetul Andrei Maftei!

Details

Date:
iunie 10, 2017
Time:
7:00 pm - 9:00 pm
Cost:
RON15.00
Event Category:

Venue

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Google Map
Phone
0744652662 / 0751127741
View Venue Website