Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Lansare de carte LIBREX 2019 – Alina Pavelescu

mai 18, 2019 @ 4:00 pm - 5:00 pm

Gratuit

Lansare de carte LIBREX 2019 – Alina Pavelescu

Pallas Mall Iași, Atrium, nivel 0, La Fântână, zona I de evenimente, 18 mai 2019, orele 16.00 – 16.50

Despre „Sindromul Stavroghin” cred ca ati auzit deja multe. LIBREX si Humanitas v-o aduc la Iasi pe autoare. Asa ca puneti mana pe carte, cititi-o pana in mai sa avem ce povesti.

„Cu mulți ani în urmă, am avut o discuție pasionantă cu un cunoscut istoric al comunismului despre un fel de maladie misterioasă, pe care, iată, o definesc abia acum, în titlul unui roman, drept «sindromul Stavroghin». Acest personaj din Demonii lui Dostoievski m-a fascinat și, într-un fel, mă obseda de multă vreme. Stavroghin cel măcinat de propria luptă interioară, incapabil să se decidă între extazul binelui și hăul înspăimântător al răului satanic, chinuit de imposibilitatea unui echilibru între bine și rău.

Azi, cred că știu ce îl înfricoșa pe Stavroghin: nu neputința lumii de a empatiza cu remușcarea lui, ci propria neputință de a traversa deșertul mântuirii. Dacă ai practicat răul până la un punct, întoarcerea la bine nu poate fi altceva decât parcurgerea în sens invers a aceluiași drum demonic. Nu te poți mântui pe căi lăturalnice. A căuta drumuri lăturalnice pentru mântuire e o lașitate la fel de mare ca aceea de a refuza să te pocăiești. Dacă aș fi torționar pocăit în căutarea mântuirii, aș fugi mai ales din calea celor dispuși să mă ierte prea ușor și m-aș ascunde mai ales de aceia care mă aplaudă pentru curajul meu.“ – Alina Pavelescu

Detalii

Dată:
mai 18, 2019
Oră:
4:00 pm - 5:00 pm
Cost:
Gratuit
Eveniment Categories:
,

Organizator

S.C. Sedcom Libris S.A Iasi
Email:
librexiasi@gmail.com
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Palas Mall
Str. Palas, nr. 7A
Iași, România
+ Hartă Google
Telefon:
0232 209920
Vezi site-ul web Loc de desfășurare