Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Lansare de carte, conferință și întâlnire cu Antoneta Galeș

aprilie 12, 2019 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Gratuit

Lansare de carte, conferință și întâlnire cu Antoneta Galeș

În cadrul Programului AICI „Autori Iubiți și Cărțile lor la Iași”, Iașul Cultural, Editura și Librăriile SEDCOM LIBRIS vă invită vineri, 12 aprilie 2019, începând cu ora 18.00, la Casa Cărții Iași, în Sala de Evenimente „Mihai Eminescu”, etaj II, Bdul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 57, la întâlnirea cu scriitoarea, trainerul, art-terapeut Phronetik® acreditat Solution Focused Coaching și antreprenorul Antoneta Galeș.

Evenimentul face parte dintr-un turneu național început la Brașov, pe 20 martie, chiar de Ziua Internațională a Fericirii, și este succedat, în aceeași seară, de Conferința „Antrenează Fericirea” și lansarea „Caietului Fericirii”, un volum structurat pe 52 de teme, tot atâtea câte săptămâni sunt într-un an, care are ca scop creșterea capacității de observație a acțiunilor noastre și a prezenței în propria noastră viață. Exercițiile sunt ordonate astfel încât efectul va fi acela de creștere a stării de bine. Fiecare subiect este prezentat pe scurt și oferă posibilitatea utilizatorului de a-și nota observațiile în spațiul destinat special. Sunt 116 pagini cu ilustrații color. Prefața a fost scrisă de Iv cel Naiv. Textele au fost concepute de către Antoneta Galeș și desenele au fost realizate de către George Roșu.
Premisa de la care a pornit realizarea caietului este aceea că avem posibilitatea de a ne alege comportamentul. Putem avea o zi proastă și nici măcar să nu știm din ce motive. Poate nu le vom afla nici dacă ne analizăm tot restul zilei. Putem doar alege cum acționăm în împrejurările date. Cum răspundem la provocările din jur. Și putem alege să vedem tot ceea ce e în jurul nostru, pentru că deseori privim doar înspre ce ne deranjează. Suntem singurii în măsură să ne îmbunătățim viața. În general, suntem preocupați de trecut – lucruri care s-au întâmplat deja sau de viitor – ceea ce încă nu există -, în loc să trăim în prezent, acolo unde viața are loc cu adevărat. Gândim prea mult, dar fără să fim conștienți că facem asta. Avem o disponibilitate fantastică de a ne refugia în elucubrațiile pe care le producem și nici măcar nu le conștientizăm. Dacă am reuși să fim mai atenți la noi înșine, dacă ne-am putea observa mecanismele de gândire, am reuși să ne relaxăm, să fim prezenți și să trăim mai bine. Și mai fericiți.

DESPRE CONFERINȚA „ANTRENEAZĂ FERICIREA DE LA IAȘI”

DE CE?

În 2012, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a decis ca data de 20 martie să fie Ziua Internațională a Fericirii, ziua în care se celebrează dreptul și responsabilitatea de a ne antrena pentru asta.
Pentru că e cazul să acceptăm că fericirea este o stare de echilibru și armonie și că poate fi antrenată dacă ne cultivăm atenția, observația și conștientizarea.
O viață analizată este condiționată în mod esențial de observație. Numai dacă suntem în stare să vedem care sunt tiparele în care mintea noastră funcționează și tinde să dea semnificație lucrurilor, putem reuși să ne analizăm. În caz contrar, vom repeta doar aceleași raționamente la nesfârșit. Numai dacă putem avea curajul de a ne pune la îndoială vom reuși să ne spargem propriile tipare de gândire și să evoluăm.
Fericirea este un concept personal și fiecare dintre noi avem dreptul la propria definiție. În momentul în care acceptăm că fericirea este responsabilitatea noastră, ne putem concentra pe acțiunile concrete și pe alegerea atitudinii potrivite pentru creșterea stării noastre de bine. E nevoie și de puțin umor și de a accepta că merită să ne luăm mai puțin în serios. Măcar din când în când.
Dacă suntem dispuși să avem grijă de corpul nostru făcând exerciții fizice și mâncând sănătos, cu siguranță că suntem interesați să ne antrenăm gândirea, observarea modului în care gândim, atenția și prezența în viața noastră. Toate acestea având drept consecință creșterea nivelului stării de bine.
Pentru că devenim mai fericiți când suntem mai generoși, avem mai multă răbdare cu noi și cu ceilalți, suntem capabili să vedem și ceea ce se întâmplă bine în viețile noastre. Și acestea sunt comportamente care se pot antrena.

CÂND?

Conferința de la Iași pe această temă urmează după cea de la Brașov, care a avut loc în 20 martie. Scopul nostru este de a sensibiliza publicul cu privire la dreptul și responsabilitatea pe care le avem pentru a contribui în mod activ la starea noastră de bine.

INTRAREA ESTE LIBERĂ

Detalii

Dată:
aprilie 12, 2019
Oră:
6:00 pm - 8:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Sedcom Libris
Telefon
0232 234582
Email
online@sedcom.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Casa Cartii Iasi
Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 57
Iasi, 700259 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 211 656