Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansare album folk „A de la Păunescu”

iulie 6, 2017 @ 7:00 pm - 9:00 pm

RON20.00

Artistul Walter Ghicolescu, cunoscut și ca Folktrotter, va marca joi, 6 iulie 2017, pe scena Sălii Mari de spectacole a Ateneului din Iași, lansarea celui de-al cincilea album din carieră.

„A de la Păunescu” – un omagiu adus marelui poet Adrian Paunescu dar și celor doi copii ai săi, Andrei și Ana- Maria Păunescu, pe versurile cărora folkistul a compus două piese. Este primul album de acest gen de pe piața muzicii folk.

Îndrăgostit de frumos, folkistul propune o nouă abordare a stilului muzical pe versuri păunesciene, păstrând, totuși, amintirea Cenaclului prin sound-ul dat doar de chitare.

Vocea inconfundabilă a artistului va răsuna în cadrul unui concert inedit alături de Adrian Bezna și Adrian Grădinaru. Playlist-ul va cuprinde atât piesele de pe noul material discografic dar și melodii de succes din repertoriu.

„Acest album este un splendid exerciţiu de admiraţie. Un gest de reverenţă şi recunoştinţă pe care Walter Ghicolescu îl aduce cu smerenie şi preaplin sufletesc, Poetului care i-a marcat definitiv destinul artistic. Pentru Walter, contopirea cu versurile lui Adrian Păunescu a însemnat un act de iniţiere.

Din strigătul poeziei trăite până la sânge, artistul a zămislit cântece care ni se aşează definitiv în inimi. Walter a încorporat în fiinţa şi compoziţiile sale poezia lui Adrian Păunescu. Ne dăruieşte, astfel, o carte cântată cu şoaptă, emoţie şi paroxism. Fiindcă adevărul cel mare, rostit cu gura plină, e că Păunescu poate fi socotit un poet de neînlăturat, devorant, pătimaş, plin de himere, iar în cântecele cele mari, plin de îngădiunţă- a scris memorabil Fănuş Neagu în Cartea cu prieteni. Un poet a cărui forţă aprinde lumini în cântece de dincolo de timp.

Un album care pune degetul pe rana sensibilităţii noastre. Gestul lui Walter Ghicolescu este o plecăciune încărcată de dragoste. Probabil, Adrian Păunescu ascultă, zâmbeşte şi se bucură!” -Poeta Clara Mărgineanu

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 20 lei, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Details

Date:
iulie 6, 2017
Time:
7:00 pm - 9:00 pm
Cost:
RON20.00
Event Category:

Venue

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Google Map
Phone
0744652662 / 0751127741
View Venue Website