Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„Lacul lebedelor” de Pyotr Ilyich Tchaikovsky – spectacol LIVE de la Opera Bastille, Paris

februarie 21, 2019 @ 8:30 pm - 11:30 pm

Lei30

„Lacul lebedelor” de Pyotr Ilyich Tchaikovsky – spectacol LIVE de la Opera Bastille, Paris

Data: 21 februarie 2019, ora 20:15

Durata: 3 ore

Balet în patru acte

Transmis live

Muzică de Pyotr Ilyich Tchaikovsky

Libret de Vladimir Begichev, Vassili Geltser

Coregrafie de Rudolf Nureyev

După Marius Petipa, Lev Ivanov

Lacul lebedelor este un balet de Piotr Ilici Ceaikovski ( Pyotr Ilyich Tchaikovsky). Premiera a avut loc la Balșoi Teatr (Teatrul Mare) din Moscova pe 4 martie 1877, avândul ca dirijor pe Semen Riabov și în coregrafia lui Julius Reisinger.

Actul I

În prolog aflăm despre transformarea în lebădă a unei prințese, blestemată de geniul rău, Rotbart. Urmează o petrecere la majoratul prințului Siegfried, căruia mama îi propune ca a doua zi să-și aleagă o mireasă. Dansurile nu-l înveselesc; mai degrabă pleacă singuratic spre malul lacului din parcul castelului de unde se văd în zare ruinele unui vechi palat. Gândurile sunt întrerupte de zborul unui stol de lebede care poposește pe malul lacului, lângă ruine. Dornic să le vâneze prințul ia arbaleta și aleargă prin pădure.

Actul II

Ajunse la mal, lebedele se transformă în prințese chiar în momentul în care Siegfried voia să o țintească pe cea mai frumoasă. Lebedele îl înconjoară, iar cea mai frumoasă dintre ele, Odetta, îi destăinuie blestemul lor. Siegfried este hotărât să lupte pentru nimicirea geniului rău, Rotbart, dar Odetta îl previne că nu prin luptă poate dezlega blestemul, ci printr-un jurământ de iubire. Siegfrried îi jura iubirea.

Actul III

În sala de onoare a palatului îi sunt prezentate lui Siegfried mai multe tinere posibile mirese. El le refuză și se arată cucerit de o stranie pereche care intră neanunțată, recunoscând în trăsăturile fetei (de fapt fiica lui Rotbart) pe Odilia. Acceptă să se căsătorească cu ea, călcându-și astfel jurământul.

Actul IV

Trădată, lebăda-prințesă se vede condamnată la prelungirea blestemului. Siegfried vine, recunoscându-și greșeala și implorând iertarea. Iubirea celor doi este mai puternică decât Rotbart. Blestemul se risipește la cele dintâi raze ale aurorei.

 

Detalii pe:

Facebook: Cinema Iași

Instagram: www.instagram.com/iasicinema/

Site-ul: www.ateneuiasi.ro

 

 

 

Detalii

Dată:
februarie 21, 2019
Oră:
8:30 pm - 11:30 pm
Cost:
Lei30
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Ateneul din Iași
Telefon
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare