Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Invitație la spectacolul de teatru „Balada Sărmanului Pescar”

noiembrie 11, 2019 @ 5:00 pm - 7:00 pm

Gratuit

Invitație la spectacolul de teatru Balada Sărmanului Pescar

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași și Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași vă invită la piesa de teatru „Balada Sărmanului Pescar”, adaptare după poezia cu același nume a poetului ieșean Valeriu Stancu.

Avanpremiera piesei va avea loc luni, 4 noiembrie 2019, de la ora 17.00, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” (sediul central, Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10), iar premiera spectacolului este programată pentru data de 11 noiembrie 2019, de la ora 17.00, la Sala de Festivități a Colegiului Național „Emil Racoviță” din Iași.

Poezia „Balada Sărmanului Pescar” a fost „dramatizată” în cadrul proiectului, Dramatica* Versului – Scriitorii Iașului și va fi interpretată de trupa „Las Gaviotas” a Colegiului Național „Emil Racoviță”.

Distribuția: Octavian Alexandru Elisei (El Pobre Pescador – Sărmanul Pescar), Daria Custură (Sirena), Maria Ciorâțanu (Primera esposa del pescador – prima soție de pescar), Andreea Ștefaroi (Segunda esposa del pescador – a doua soție de pescar), Maria Raluca Mitocariu (La tercera esposa del pescador – a treia soție de pescar), Anda Paula Moraru (La cuarta esposa del pescador – a patra soție de pescar), Carmen Teodoru (Quinta esposa del pescador – a cincea soție de pescar), Ioana Andreea Graur (Sexta esposa del pescador – a șasea soție de pescar).

Scenariul și regia aparțin studentelor Diana Beșchia și Irina Tocănel și lector univ. dr. Dumitriana Condurache de la Facultatea de Teatru. Fondul muzical al piesei a fost completat de Maria Schipor și lector univ. dr. Ona Anghel. Realizarea costumelor și a decorurilor a căzut în sarcina unei echipe complexe de la Facultatea de arte avizuale și design, formată din studentele: Bîclea Simona Mihaela, Fusa Roxana, Stoica Ana,  Cucoranru Victorița Alina, Aniță Cristiana, Bejinaru Gabriela, Candet Laura, coordonate de lector univ. dr. Ana-Maria Aprotosoaie-Iftmi și de profesor educație plastică Maria Ursache. Studenții implicați în acest proiect sunt și voluntari ai Bibliotecii Județene Iași.

 

Poetul și prozatorul Valeriu Stancu, premiat la multe manifestări de prestigiu, ale cărui poezii au fost publicate în străinătate (Belgia, Franța, Germania, Italia, Canada și Mexic), a avut bunăvoința să pună la dispoziția noastră această frumoasă balada, cunoscută de pe coastele Atlanticului spaniol și scrisă în golful cubanez Gojimar.

 

Mulțumim profesorilor, studenților și elevilor de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași și Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași pentru implicarea și concursul acordat!

Intrarea este liberă!

Detalii

Dată:
noiembrie 11, 2019
Oră:
5:00 pm - 7:00 pm
Cost:
Gratuit
Eveniment Categories:
,

Organizatori

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași
Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”

Loc de desfășurare

Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași
Aleea Nicolina 4
Iași, 700221 România
+ Hartă Google
Telefon:
0232 234 272
Site web:
www.racovita.ro