Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Încep înscrierile pentru cea de-a XIII-a ediție a Festivalului de teatru școlar „Hai la teatru!”

februarie 6, 2019 - februarie 25, 2019

Încep înscrierile pentru cea de-a XIII-a ediție a Festivalului de teatru școlar „Hai la teatru!”

Ca în fiecare an, din 2007 încoace, Teatrul Luceafărul Iași pregătește o nouă rundă de înscrieri pentru o competiție mult așteptată: Festivalul de Teatru Școlar „Hai la teatru!”. Una dintre primele de acest gen din România, manifestarea s-a impus de-a lungul anilor ca o platformă de evidențiere și de exprimare a celor mai tineri artiști din județ și nu numai. Programat în sincronie cu festivități importante pentru lumea teatrală internațională (20 martie – Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret; 21 martie – Ziua Internațională a Marionetei; 27 martie – Ziua Mondială a Teatrului), evenimentul va avea loc pe 20 și 21 martie, în cele două săli ale Teatrului ieșean pentru Copii și Tineret.

Concursul este structurat pe trei secțiuni: clasele I-IV, V-VIII și IX-XII.

Trupele interesate sunt așteptate să depună la secretariatul Teatrului sau să expedieze prin poștă (pe adresa str. Grigore Ureche nr. 5 Iași) o înregistrare video a spectacolului propus pentru selecție. Data limită este 25 februarie.

Selecția va fi făcută de organizatori pe baza unor criterii care urmăresc adecvarea la vârsta elevilor, originalitatea, stimularea creativității și a capacității de exprimare în public, inventivitatea, omogenitatea trupei. Ansamblurile selecționate vor fi informate până cel târziu pe 4 martie. Este acceptată o singură propunere din partea fiecărei trupe, alta decât cele prezentate la ediții precedente. Durata spectacolului trebuie să fie de minim 15 minute și de cel mult 40 de minute. Se pot înscrie atât spectacole în limba română, cât și în limbi străine studiate în școală.

Beneficiile teatrului școlar sunt unanim recunoscute, iar Festivalul „Hai la teatru!” este un cadru de sărbătoare a artelor spectacolului în care profesioniștii cedează scena, pentru două zile, iubitorilor ei și îi premiază pe cei mai buni.

Director artistic,

Oltița Cîntec

Detalii

Începe:
februarie 6, 2019
Se termină:
februarie 25, 2019
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Teatrul Luceafarul

Loc de desfășurare

Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafarul, Iasi
Strada Grigore Ureche 5
Iasi, 700259 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 212662
Vezi site-ul web Loc de desfășurare