Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

In Memoriam Ilie Matei (1895 – 1969)

noiembrie 22, 2019 @ 12:00 am - 2:00 pm

Gratuit

In Memoriam Ilie Matei (1895 – 1969)

Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi organizează vineri, 22 noiembrie 2019, începând cu ora 12.00, la Muzeul „Poni – Cernătescu” de pe strada Mihail Kogălniceanu nr.7B, manifestarea omagială „In Memoriam Ilie Matei”.

Organizat în parteneriat cu Arhivele Naționale ale României – Serviciul Județean Iași, Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicații „Gheorghe Mârzescu” Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iaşi şi consacrat comemorării a 50 de ani de la dispariția din viață a reputatului profesor chimist Ilie Matei, evenimentul cultural se alătură celorlalte manifestări omagiale dedicate marilor personalităţi care şi-au înscris cu cinste numele în istoria ştiinţei şi tehnicii din România.

Academicianul Ilie Matei, dascăl eminent și cercetător remarcabil, s-a distins în special prin cercetările întreprinse în domeniul chimiei organice, atât la Facultatea de Științe din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, cât și la Școala Politehnică „Gheorghe Asachi”, instituții pe care le-a servit cu devotament peste 30 de ani.

Programul acestui eveniment va include evocarea personalității profesorului chimist Ilie Matei, prezentată de prof. dr. habil. Mihail Lucian Bîrsă de la Facultatea de Chimie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași și recitalul de muzică clasică susținut la violoncel de Clara Sofia Lupașcu, îndrumător prof. Florin Sandu, de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași.

Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături!

Detalii

Dată:
noiembrie 22, 2019
Oră:
12:00 am - 2:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Complexul Naţional Muzeal „Moldova” Iaşi
Telefon
0232 218383
Email
contact@palatulculturii.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Palatul Culturii Iași
Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 1
Iași, 700028 România
+ Hartă Google
Telefon
+40.232.275.979
Vezi site-ul web Loc de desfășurare