Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

În anul în care Iașul e Capitala Tineretului din România, Casa de Cultură a Studenților din Iași sărbătorește 62 de ani de la înființare

noiembrie 2, 2019 - noiembrie 6, 2019

În anul în care Iașul e Capitala Tineretului din România, Casa de Cultură a Studenților din Iași sărbătorește 62 de ani de la înființare

În perioada 2-6 noiembrie 2019 vor avea loc „Zilele Casei de Cultură a Studenților“. În această perioadă Casa de Cultură a Studenților din Iași v-a pregătit o serie de manifestări cultural-artistice ce vor avea scopul de a evidenția rolul pe care instituția noastră l-a avut și îl are în mediul studențesc.

Deschiderea oficială va fi marcată de Festivalul „Hora celor 7 coline”, ce va avea loc sâmbătă, 2 noiembrie, începând cu ora 17:00. Spectacolul va cuprinde momente artistice reprezentative pentru fiecare zonă a țării. Pe scena „Gaudeamus” vor urca Ansamblul Folcloric Studențesc „Doina Carpaților” din Iași, Ansamblul Folcloric Studențesc „Junii Brașovului” de la Casa de Cultură a Studenților din Brașov, Ansamblul Folcloric Studențesc „Mărțișorul” de la Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca și Ansamblul Folcloric Studențesc „Mugurelul” de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iași. Totodată, vor interpreta în cadrul evenimentului și tinerii: Karla Ursu, Marian Marele, Mădălina Balcan, Iustinian Breahna de la clasa de canto popular, profesor Claudia Martinică.

Evenimentul „Zilele Casei de Cultură a Studenților” va continua luni, 4 noiembrie cu spectacolul „Made in Romania”, regia Adrian Ștefan, spectacol sincretic ce cuprinde momente artistice realizate de trupele Casei de Cultură a Studenților și a partenerilor.

Cei 80 de artiști ce vor evolua pe scena Casei de Cultură a Studenților în spectacolul „Made in Romania” de Adrian Ștefan, vor readuce în fața publicului prin artele spectacolului ( dans , muzica, teatru , poezie, folk, etc.) cele mai importante obiceiuri românești, transpuse sincretic într-un spectacol unitar cu influențe moderniste. Spectacolul urmărește omul în evoluția sa prin viața raportată la principalele etape ale vieții dar și la tradițiile străbune.

Pe 5 noiembrie va avea loc ”Gala Studentului Ieșean”, eveniment organizat împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului și universitățile ieșene. Casa de Cultură a Studenților din Iași  va premia excelența în educație, artă și implicarea în comunitate. În cadrul galei dedicate în întregime studenților vor fi premiați studenții cu rezultate remarcabile obținute în domeniul în care studiază, membrii care excelează la cluburile artistice de la Casa de Cultură a Studenților Iași, organizațiile studențești care au obținut finanțare pentru proiectele pe care le-au derulat în ultimii 3 ani și tinerii care au evoluat pe scenă în cadrul celei de-a șasea ediții a Festivalului Artei și Creației Studențești „Gaudeamus“. ”Gala Studentului Ieșean” va începe la ora 19:00.

Pe 6 noiembrie așteptăm tinerii la ”Ziua Porților Deschise”, activitatea ce oferă posibilitatea tinerilor să afle activitățile pe care Casa de Cultură a Studenților din Iași le pregătește pentru anul universitar 2019-2020, în intervalul 18:00-22:00. Evenimentul va fi marcat de ateliere demonstrative.

Detalii

Începe:
noiembrie 2, 2019
Se termină:
noiembrie 6, 2019
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Casa de Cultură a Studenților
Telefon
0232 410 615
Email
contact@ccsiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Casa de Cultură a Studenţilor
Strada Vasile Conta 30
Iași, 700106 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 410615
Vezi site-ul web Loc de desfășurare