Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

IARNA DRAGOSTEI NOASTRE, la a 100-a reprezentație, în prezența autoarei

martie 7, 2020 @ 6:00 pm - 8:00 pm

IARNA DRAGOSTEI NOASTRE, la a 100-a reprezentație, în prezența autoarei

Cea de-a 100-a reprezentație a unuia dintre cele mai îndrăgite și cerute spectacole ale Teatrului Național Iași, Iarna dragostei noastre, va avea loc pe 7 martie, la Sala Studio, începând cu ora 18:00.

Evenimentul se va desfășura în prezența Nadejdei Ptușkina, autoarea textului, unul dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani din Rusia, care a ales să vină de la Moscova special pentru a viziona spectacolul și a cunoaște echipa artistică.

 

Piesa a fost montată în 2015 de regizorul Emil Gaju, iar de la premiera de pe 27 noiembrie a acelui an și până astăzi, spectacolul s-a jucat cu casa închisă.

Iarna dragostei noastre este o poveste de dragoste emoționantă, oferită publicului de o distribuție extraordinară: Mihaela Arsenescu Werner, Doina Deleanu, Adi Carauleanu, Irina Răduțu Codreanu. Scenografia spectacolului îi aparține Alinei Dincă Pușcașu.

 

Emil Gaju:

„Un spectacol care îţi cerne în suflet, precum o fantastică ninsoare, speranţa, credinţa şi dragostea! Ar mai avea un subtitlu metaforic – Insula Iubirii. Aici, în această Casă, domină iubirea adevărată, cea care nu dispare odată cu trecerea anilor.

Nimerind aici, dar deloc întâmplător, un om chinuit de singurătate şi angoase, se debarasează de tot ce este inutil şi obsedant, regăsindu-se pe sine însuşi, regăsind de fapt Iubirea.

Altfel care ar fi scopul suprem al existenţei umane, dacă nu acest sentiment sublim ?!

E, dacă vreţi, o lungă epistolă teatrală către Moş Crăciun, deoarece evenimentele se petrec între minunatele sărbători de iarnă, Crăciun şi Revelion.”

Nadejda Ptuşkina

Nadejda Ptuşkina s-a născut pe data de 27 ianuarie 1949 la Leningrad (în prezent Sankt Petersburg).

În 1976, a terminat Facultatea de Regie la MHAT la clasa profesorului Oleg Efremov.

În tinereţe, a experimentat domeniul financiar, fiind forţată să muncească pentru a-şi întreţine familia. În timpul Perestroikăi, când întreaga infrastructură culturală a URSS-ului s-a prăbuşit, a devenit femeie de afaceri.

Faima ei ca dramaturg a început în anul 1994, când Teatrul „Experiment” din Sank Petersburg a montat una din piesele sale, A Monument to Victims.

În urma succesului acestui spectacol, teatrul a mai produs, în acelaşi an, şi piesa A Mad Woman. După  spectacolul lui Vitaly  V. Lanskoy cu piesa sa Somebody Else’s Candlelight la sala mică a Teatrului Stanislavsky din Moscova, în anul 1995, Nadejda Ptuşkina devine, aproape peste noapte, cel mai montat dramaturg din capitală.

Este autoarea a peste şaptezeci de piese de teatru şi a nouă scenarii de film, dintre care trei au fost regizate chiar de ea.

Piesele sale sunt frecvent montate în Rusia, Japonia şi în mare parte din Europa.

Piesa Iarna dragostei noastre (While she was dying) s-a bucurat de numeroase montări, precum şi de o ecranizare semnată de regizorul rus Mikhail Agranovich.

 

 

Detalii

Dată:
martie 7, 2020
Oră:
6:00 pm - 8:00 pm
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași
Telefon
0232 255999
Email
tniasi@yahoo.com
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Sala Studio „Teofil Valcu” – Teatrul Național Iași
Strada Cuza Vodă 34
Iași, 700259 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 212 548
Vezi site-ul web Loc de desfășurare