Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Hramul Bisericii Toma Cozma din Iaşi

noiembrie 24, 2017 - noiembrie 25, 2017

Gratuit

În zilele de 24 și 25 noiembrie a.c., Biserica Toma Cozma din Iaşi îmbracă haină de sărbătoare cinstind pe Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina din Alexandria. Sărbătoarea hramului acestei parohii va debuta vineri, 24 noiembrie a.c, la ora 17.00, când se va oficia Slujba Vecerniei, unită cu Litia oficiată în sobor, și va continua în ziua serbării, sâmbătă, 25 noiembrie, ora 8.00, cu Utrenia, Acatistul, Sfânta Liturghie şi pomenirea pentru ctitori şi pentru toţi cei răposaţi.

Slujba Vecerniei şi cea a Sfintei Liturghii vor fi urmate de agape frățești organizate cu sprijinul membrilor Consiliului şi Comitetului parohial, al colaboratorilor şi prietenilor apropiaţi ai parohiei. De asemenea, toți pelerinii prezenți la sărbătoare vor primi un semn al iubirii creștine prin gustări și pachete cu alimente oferite cu drag.

Cei care vor participa la aceste slujbe se vor putea închina şi la moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina şi ale Sf. Apostol Toma, precum şi la cele două icoane ale Sfintei Muceniţe Ecaterina, lucrătoare a multor fapte minunate de-a lungul timpului.

Părintele Paroh Mihai Mărgineanu explică: Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, prin rugăciunile Sfinților Ocrotitori, Apostolul Toma și Mucenița Ecaterina întâmpinăm Sărbătoarea Hramului Parohiei noastre cu Sfânta Biserică înveșmântată în haina luminoasă a Sfintei Liturghii, care s-a oficiat zilnic după Slujba de Resfințire din 8 octombrie şi până astăzi, dar şi cu podoabele preţioase ale râvnei şi statorniciei creştinilor care au participat în fiecare zi la slujbă.

În plan administrativ, ne-a ajutat Bunul Dumnezeu să finalizăm lucrările de amenajare a platoului pentru festivități din parcul casei parohiale, pe care urmează să delimităm spațiile necesare pentru diversele activități pe care le desfășurăm. Mulțumim Domnului și sfinților noștri ocrotitori, dar și creștinilor care ne-au sprijinit în tot ceea ce facem la biserica banului Toma Cozma.

Ca în fiecare an, alături de celelalte activităţi culturale aflate în desfăşurare la Parohia Toma Cozma, sărbătoarea Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina marchează începutul înscrierii copiilor și tinerilor de toate vârstele pentru Cursul gratuit de învăţare a colindelor, care se va încheia cu tradiţionalul Concert de Colinde susținut de cursanți.

Sărbătoarea Hramului consemnează totodată şi o frumoasă aniversare: 15 ani de apariţie neîntreruptă a publicaţiei parohiale duminicale „Credinţa şi fapta”, devenită un eficient instrument de informare pentru enoriași, în care este oglindită activitatea spirituală, cultural-filantropică, administrativă pe care o desfășoară Parohia Toma Cozma.

Detalii

Începe:
noiembrie 24, 2017
Se termină:
noiembrie 25, 2017
Cost:
Gratuit
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Biserica Toma Cozma din Iaşi
Strada Toma Cozma nr. 41
Iași, 700554 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 211273
Vezi site-ul web Loc de desfășurare