Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Herta Müller – Alfabetul fricii

octombrie 25, 2017 @ 6:30 pm - 7:30 pm

Gratuit

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German miercuri, 25 octombrie 2017, începând cu ora 18.30, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul documentar “ Alfabetul fricii” realizat de John Albert Jansen, în anul 2015 , care o are ca protagonistă pe Herta Müller.

După cel de-al doilea război mondial, minoritatea germanofonă din România comunistă au avut o soartă grea. Herta Müller (*1953) este așa-numita „Românca-germană”. Tatăl ei era în SS iar mama ei a dispărut timp de cinci ani, după ce a fost trimisă într-un lagăr de muncă sovietic.

Tinerea ei a fost marcată teamă, represiune și tăcere. Deși Herta Müller s-a retras din viața publică după ce a primit Premiul Nobel pentru Literatură, John Albert Jansen a reușit totuși să primească permisiunea de a filma în casa ei din Berlin.

În documentarul rezultat, „Alfabetul fricii”, Herta Müller vorbește despre tinerețea ei și despre regimul represiv al lui Ceaușescu, completat cu imagini ale locului său de naștere, un mic sat din România și declarații ale ultimilor săteni supraviețuitori.

Filmul este în limba germană și română, și este subtitrat în limba engleză.

Intrarea este liberă!

Detalii

Dată:
octombrie 25, 2017
Oră:
6:30 pm - 7:30 pm
Cost:
Gratuit
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Centrul Cultural German
Strada Lascăr Catargi 38
Iași, 700107 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 214051
Vezi site-ul web Loc de desfășurare