Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Harta senzorială a Iașiului

octombrie 4, 2017 - octombrie 12, 2017

Lei10.00

Unul dintre proiectele inedite ale ediției a X-a a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr, proiect produs de Teatrul Luceafărul Iași, este Harta senzorială a Iașiului. Proiectul Harta senzorială are ca scop activarea prin mijloace artistice a memoriei orașului și descoperirea poveștilor sale invizibile.

Harta constă într-o serie de instalații video și audio site-specific prezentate fie în case private, acolo unde este posibil, fie în spații publice cu o istorie semnificativă, completate de conversații cu persoane de care se leagă istoria casei. Conform conceptului, identificăm clădiri în care au locuit cândva personalități culturale și le vizităm în cadrul unui tur ghidat performativ dedicat atât trecutului, cât și prezentului orașului.

Turul include Casa Burchi-Zmeu, construită și locuită de vornicul Ilie Burchi, poreclit Zmău pentru personalitatea lui aprigă, Sinagoga Merarilor, una dintre puținele case de cult evreiesc care se mai păstrează în Iași, și Casa Sibi-Caraman, legată de numele a două personalități, profesoara Charlotte Sibi, de la care au învățat limba franceză sute de ieșeni, și Paul Caraman, savant român, folclorist și filolog, căsătorit cu sora lui Charlotte, Alice Sibi.

Conceptul și coordonare artistică îi aparțin Cristinei Modreanu, grafică și video-documentare – Maria Draghici, documentare – Ioana Gonțea, actori – Ioana Iordache, Elena Zmuncilă, Dragoș Maftei, George Cocoș. Turul durează 1,30 min și li se adresează spectatorilor cu vârsta peste 14 ani.

Participanții sunt rugați să aibă la ei trei obiecte fără care nu ar pleca nicăieri. Punctul de pornire în acest tur este intrarea principală a Teatrului Luceafărul. Tururile sunt programate în fiecare seară din Festival, de la ora 19:00 :  4 oct, 5 oct, 6, oct, 7, oct, 8 oct, 10 oct, 11 oct, 12 oct. Prețul unui bilet este 10 lei. Biletele pot fi achiziționate de pe platforma www.bilet.ro sau de la casieria Teatrului.

Detalii

Începe:
octombrie 4, 2017
Se termină:
octombrie 12, 2017
Cost:
Lei10.00
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafarul, Iasi
Strada Grigore Ureche 5
Iasi, 700259 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 212662
Vezi site-ul web Loc de desfășurare