Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Festivalul Operelor Independente – Spectacol clasic ,,Don Giovanni”

mai 24, 2018 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Lei10.00

Festivalul Operelor Independente – Spectacol clasic ,,Don Giovanni”

Regia: Anda Tăbăcaru

Viziunea regizoral-scenografică a operei “Don Giovanni”, de Wolfgang Amadeus Mozart în cadrul Studioului de operă al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti Opera Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart este, prin caracterul său (drama giocoso), deosebit de ofertantă atât pentru interpreţii consacraţi, cât şi pentru cei în formare – studenţi şi masteranzi, deoarece, în planul dramaturgiei muzicale, în planul realizării scenice și conturării personajelor, dă posibilitatea pătrunderii într-un univers complex din punct de vedere stilistic şi vocal.

Concepţia regizoral-scenografică reliefează, prin elementele existente în decor, proiecţii, recuzită şi costume, îmbinarea de sorgine shakeaspereană dintre real şi fantastic existentă permanent în această capodoperă. Actuala versiune a operei Don Giovanni va avea ca reper perioada anilor ´20, recunoscută ca fiind perioada ”anilor nebuni”, în care societatea, cultura și arta au cunoscut, după primul război mondial, un dinamism deosebit. O fire magnetică, dinamică și excesivă așa cum este Don Giovanni, se poate manifesta în toată plenitudinea într-o asemenea atmosferă.

Clasele sociale își păstrează încă marile diferențe, așa cum cer personajele partiturii, de la nobilul personaj titular la burgheza Donna Elvira și țărancuța Zerlina. Decorul simbolizează un labirint semi – transparent al sentimentelor în care se avântă fiecare personaj.

Eroii se caută, se ascund, se găsesc și se urmăresc în acest labirint al culorilor calde și reci. Scurtă descriere a trupei (echipa artistică şi realizatori – premii, montări, festivaluri etc.): Spectacolul cu opera ”Don Giovanni” de W.A.Mozart este realizat în cadrul clasei de operă a anilor I și II master din cadrul Departamentului Canto și Artele Spectacolului Muzical al Unviersității Naționale de Muzică București, având ca profesori pe regizorul conf. univ. dr. Anda Tabacaru și pianistul conf. univ. dr. Alexandru Petrovici, ambii cu o experiență de peste 25 de ani în domeniul spectacolului de operă și al învățământului superior artistic.

Detalii

Dată:
mai 24, 2018
Oră:
7:00 pm - 9:00 pm
Cost:
Lei10.00
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare