Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Festivalul național de dans „IaȘI Dansează“

iunie 15, 2019 @ 6:00 pm - iunie 17, 2019 @ 8:00 pm

Festivalul național de dans „IaȘI Dansează“

În perioada 15-17 iunie 2019, Casa de Cultură organizează în premieră Festivalul Național de Dans „IaȘi Dansează“, un eveniment prin care se înlesneşte schimbul cultural şi de experienţă artistică între tinerii dansatori din Iasi si din ţară prin organizarea unui festival – concurs de dans, dedicat tinerilor dansatori .

Festivalul Național de Dans „IaȘi Dansează“ are ca principal scop crearea, asigurarea unui cadru optim de manifestare în spirit competitiv, promovarea şi valorificarea disponibilităţilor în arta dansului, sportive, estetice, interpretative şi de creaţie specifice tinerilor.

În cadrul concursului vor participa trupe de dans de la Casele de Cultură din Brașov, Cluj Napoca, Ploiești, Craiova, Târgu Mureș, Pitești și din Iași vor participa trupele Seoul Beat, Bel Art, Hometown, dar și The Sky.

Cei peste 100 de participanți vor intra în competiție pe următoarele genuri coregrafice:

1) Dans contemporan

– balet modern

– teatru-dans

2) Street dance

– hip-hop

– house

– popping

– locking

– newstyle

– vogueing

– tutting

– break dance

3)  Show revue – cuprinde dansuri cu specific de cabaret, dansuri de revistă.

4) Dans de caracter – dansuri folclorice ale altor ţări sau proprii stilizate şi aduse la perfecţionare, dansurile tribale sau de ritual.

5) Dans modern după curente muzicale şi coregrafice în vogă

6) Dans cu soluţii inovatoare şi inedite

7) Dans Comic

8) Open – Coregrafii pot opta pentru acest gen în cazul în care dansul nu se regăsește la nicio altă categorie mai-sus amintită.

 

Juriul festivalului este format din specialişti în domeniu precum: Președintele juriului coregraful Mindruțiu Mihail, maestru de balet la Opera Națională Română din Cluj Napoca și Constanța, Amalia Mindruțiu, prim-solistă Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanța, prim-solistă Opera Maghiară de Stat Cluj, Cosmin Tătaru, coregrf specialist street dance, Cornel Tătaru, coregraful Trupei Elegance și Membru al Asociației Mondiale a Dansatorilor Profesionisti, Elvis Gache, balerin și prim solist al Operei Române Iași.

Punctajul maxim care poate fi acordat de un membru al juriului este de 10 (zece) puncte/moment coregrafic (notarea se face eu note de la 1- 10).

Criteriile de evaluare ale juriului sunt:

originalitatea

valoare interpretativă

impresia artistică

compoziția coregrafică

tehnica dansatorilor

raportul coregrafie – muzica.

 

Program:

 

Sâmbătă, 15 iunie – ora 18.00 Spectacolul Concurs a Festivalului de Dans „IaȘi Dansează”

Duminică, 16 iunie – ora 18.00 – Spectacolul de dans „Power of Art” și Gala Laureaților a Festivalul de Național de Dans „IaȘi Dansează“ urmat apoi de gala laureaților.

Workshop dans – CCS Iași – Foaier – “ THE ART OF MOUVMENT”- ARTA MISCARII” – un joc despre cum “ mișcarea “ poate deveni ARTA .

Detalii

Începe:
iunie 15, 2019 @ 6:00 pm
Se termină:
iunie 17, 2019 @ 8:00 pm
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Casa de Cultură a Studenților
Telefon
0232 410 615
Email
contact@ccsiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Casa de Cultură a Studenţilor
Strada Vasile Conta 30
Iași, 700106 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 410615
Vezi site-ul web Loc de desfășurare