Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

February’s Moonstruck – ediția a V-a a Concursului de felicitări și scrisori de dragoste în limba engleză

ianuarie 29, 2021 - februarie 12, 2021

February’s Moonstruck – ediția a V-a a Concursului de felicitări și scrisori de dragoste în limba engleză

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, prin Compartimentul American Corner, lansează cea de a cincea ediție a Concursului de felicitări și scrisori de dragoste în limba engleză February’s Moonstruck.

Concursul are două secțiuni, după cum urmează:

1 Un concurs de felicitări destinat elevilor din clasele I-IV. Participanții vor realiza o felicitare cu mesaj conform temei date. Felicitările vor fi depuse la sediul bibliotecii, Compartimentul American Corner, data limită este 12 februarie 2021.

2 Un concurs de creație literară adresat elevilor de gimnaziu și liceu. Participanții sunt invitați să scrie o lucrare literară originală în limba engleză (scrisoare, povestire, eseu, poezie etc.) pe tema dată. Lucrările vor trebui să îndeplinească următoarele condiții: să fie originale (cele plagiate de pe internet sau din alte surse vor fi excluse din concurs) și să nu depășească o pagină format A4 (între 500 şi 700 de cuvinte, font Times New Roman, 12 pt., spaţiere 1).

Creațiile vor fi trimise în format editabil (doc., docx., rtf., odt.) la adresa de e-mail iasiamericancorner@gmail.com până la data de 12 februarie 2021.

Alături de lucrarea atașată e-mail-ului, participanții sunt rugați să menționeze (în textul e-mail-ului și nu în interiorul „scrisorii”) și: numărul permisului de bibliotecă (fără existența acestuia lucrările nu vor fi înscrise în concurs), numele și prenumele, clasa, școala și numele profesorului coordonator.

Jurizarea lucrărilor va avea loc în perioada 13 – 25 februarie 2021. Juriul va fi format din profesori de limba engleză de la școlile partenere. Se va acorda o importanţă deosebită talentului literar şi originalităţii de care dau dovadă concurenţii.

Lista premianților va fi publicată pe data de 26 februarie a.c.

Cele mai apreciate lucrări vor fi publicate într-o broșură, care va intra în fondul bibliotecii. Premiile vor consta în cărţi, articole de birotică şi premii surpriză, împreună cu un exemplar din lucrarea tipărită.

Participarea este gratuită, tinerii autori trebuie să dețină permis de intrare valabil la Biblioteca Județeană Iași. Pentru informații suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la tel. 0751769118 sau direct la sediul Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iaşi (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Compartiment American Corner).

Cu stimă,

Mihaela Morariu

Șef Serviciu Proiecte și Programe Culturale, PR

Detalii

Începe:
ianuarie 29, 2021
Se termină:
februarie 12, 2021
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași

Loc de desfășurare

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”
Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 10
Iași, 700063 România
+ Hartă Google
Telefon
0332 110044