Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Expoziție de lucrări din scobitori „Atelier ocupațional «Terapie prin artă» – Penitenciarul Iași”

septembrie 11, 2017 @ 5:00 pm - 9:00 pm

Gratuit

În Penitenciar, orientarea către util şi responsabilizarea în microclimatul educaţional, încercările de sensibilizare estetică, necesare pentru stimularea unor resorturi spirituale de care deţinuţii nu au fost conştienţi, reprezintă modalităţi reale de validare a ideilor de intervenţie şi recuperare socială.

În mediul penitenciar există persoane care au abilităţi artistice sau care îşi descoperă astfel de înclinaţii şi care, prin intermediul activităţilor practice, ajung să-şi influenţeze starea de sănătate fizică şi mentală.

Deoarece activităţile de tip atelier ocupațional/ formare și dezvoltare deprinderi/ hobby includ şi o componentă de relaţionare, ele contribuie la formarea spiritului de disciplină, de întrajutorare şi la dezvoltarea capacităţii de comunicare.

În sensul dezvoltării sau exersării unor deprinderi cu potenţial de valorificare în perioada post-detenţie, al stimulării cunoaşterii şi creativităţii în scopul valorizării resurselor personale, se propune o abordare „comunitară” a prezentării unor produse realizate de către detinuți aflați în regim închis de executare a pedepsei privative de libertate prin prezentarea acestora în cadrul unei expozitii găzduite de către Ateneul Iași, începând cu ziua de luni, 11.09.2017, orele 17.00!

Dintre produsele ce vor fi expuse, enumerăm: lucrări de pictură, colaje realizate în tehnica origami, machete de case, vapoare, biserici.

Intrarea este liberă.

Detalii

Dată:
septembrie 11, 2017
Oră:
5:00 pm - 9:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare