Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Expoziția „Scoarțe, rădăcini și humă” – Iulius Mall Iași

mai 24, 2021 @ 10:00 am - iunie 19, 2021 @ 10:00 pm

Gratuit

Expoziția „Scoarțe, rădăcini și humă” – Iulius Mall Iași

Iulius Mall Iași este gazda unui nou eveniment expozițional înscris în zona artelor vizuale. Semnată de artistele ieșene Diana Ivanov și Sînziana Bălțătescu, expoziția de pictură ”Scoarțe, rădăcini și humă”, este deschisă publicului iubitor de artă în perioada 24.05 – 19.06. 2021.

Autoarele ne invită să pătrundem într-o lume interpretată a legendelor, simbolurilor ascunse, poveștilor, basmelor și fabulelor specifice folclorului românesc. Tiparul plastic al pomului vieții, ornamente abstracte,  motive legate de lumea imaginară și de vechile credințe, forme geometrice desenate liber sau mixt, simbolurile magice purtătoare de noroc și o întreagă lume vegetală și-a găsit locul pe suprafețele de lucru pline de culori și înțelesuri ale celor două artiste, scriind împreună o minunată poveste contemporană despre tradiție și despre credințele strămoșilor nostri.

Pictorița Diana Ivanov, membru UAPR- Filiala Iași, este o artistă cu o prezență constantă și  diversă ca manifestare în spațiul artistic ieșean. Preocuparea sa permanentă pentru elevarea simțului estetic se manifestă activ, atât prin realizarea unor expoziții de concept, cât și prin participarea și coordonarea a numeroase proiecte artistice cu caracter educativ. Dintre acestea, se remarcă atelierele de pictură pentru copii pe care le desfășoară sub numele ”Doamna de pictură” sau atelierele de interpretare creativă a pieselor de mic mobilier cu vopsele și tehnici Annie Sloan.

Alături de Diana Ivanov debutează expozițional artista Sînziana Bălțătescu. După 18 ani de carieră universitară în domeniul economic, timp în care a activat în paralel în zona educației parentale, decide să își urmeze pasiunea pentru pictură. De 3 ani experimentează tehnici și suporturi de lucru motivată de convingerea că, în viața oricui, munca are nevoie să se alinieze sensului care derivă din pasiune.

Expoziția poate fi vizitată zilnic, pâna pe data de 19 iunie  2021, în intervalul orar 10.00 – 22.00. Vă așteptăm cu drag!

Coordonator de eveniment, profesor Carmen Sîrbu

 

Conceptul expoziției

”Scoarțe, rădăcini și humă” s-a închegat întâi din vorbele pe care le-am țesut tainic, aproape evlavios, conștiente de firul acela magic și străvechi care conectează femeile din toate vremurile și din toate locurile și transformă în sezători orice întânire a lor. Conectarea cu  simbolistica feminină arhetipală e prezentă în lucrările noastre ca un joc de oglinzi: motivele universale se reflectă în individualitatea noastră, iar noi le întoarcem imaginea înapoi, într-un schimb continuu.

Am pornit la lucru cu gândul de a ne reconecta la simboluri vizuale care conțin în simplitatea lor stilizată întregi filosofii; indiferent de timp și spațiu, aceste simboluri sunt ca diapazoanele care reverberează în jurul nostru și la care ne acordăm spontan și deplin.

Gândul cu care am încheiat lucrul la expoziție a fost că pentru a simți Sens în Univers e nevoie să deschidem porțile sufletului pentru a-i permite să se reflecte în noi, urmând ca apoi să-l reflectăm, la rândul nostru. Expoziția cuprinde lucrări care valorifică și interpretează motive care se regăsesc pe scoarțele moldovenești, cusăturile românești, ceramica de Corund și ceramica din cultura Cucuteni.

Diana Ivanov și Sînziana Bălțătescu

Detalii

Începe:
mai 24, 2021 @ 10:00 am
Se termină:
iunie 19, 2021 @ 10:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Iulius Mall
Blv. Tudor Vladimirescu
Iasi, 700305 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 208 500