Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Expoziţia „Războiul rece. O scurtă istorie a unei lumi divizate”

aprilie 11, 2019 @ 10:00 am - mai 12, 2019 @ 5:00 pm

Gratuit

Expoziţia „Războiul rece. O scurtă istorie a unei lumi divizate”

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi – Muzeul de Istorie a Moldovei vă invită să vizitați, în perioada 11 aprilie – 12 mai 2019, la Palatul Culturii, expoziţia „Războiul rece. O scurtă istorie a unei lumi divizate”, organizată de Institutul Memoriei Naționale din Varșovia și Institutul Polonez din București.

În urmă cu treizeci de ani, în Europa cădea comunismul. Înainte să aibă loc marile schimbări din anul 1989, timp de aproape jumătate de secol de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, istoria postbelică a fost dominată de Războiul Rece, conflict care a influențat viețile a milioane de oameni.

Aceasta este și tema expoziției „Războiul Rece. O scurtă istorie a unei lumi divizate”. Concepută în limba engleză de specialiștii Institutului Memoriei Naționale din Varșovia, expoziția ilustrează confruntarea dintre Vest și Est, care și-a lăsat amprenta în sfere atât de diferite ale vieții, încât fiecare încercare de a o prezenta într-un singur loc și timp, într-o singură expoziție, lasă un sentiment de insatisfacție. Autorii expoziției prezentate în România la inițiativa și cu sprijinul Institutului Polonez din București au propus, așadar, o viziune auctorială și, prin urmare, subiectivă asupra istoriei Războiului Rece și care ia forma unei povești pluristratificate.

După cum subliniază autorii expoziției, dr. Paweł Sasanka și Sławomir Stępień de la filiala din Varșovia a Institutului Memoriei Naționale, fotografiile folosite dau forță narațiunii.
„Am încercat ca printre fotografiile care au devenit deja icoane ale Războiului Rece să includem și pe cele mai puțin cunoscute care completează narațiunea, să prezentăm nu numai imagini cu caracter documentar, ci și imagini memorabile care îndeamnă la reflecție”, explică aceștia.

„Evenimentul de la Iași se înscrie în ciclul evenimentelor polono-române care au loc în 2019 cu scopul de a marca aniversarea celor 30 de ani de la transformarea regimului din ambele țări”, spune Agnieszka Skieterska, directoarea Institutului Polonez, care este partenerul evenimentului.

Vă invităm, așadar, să vizitați această expoziție, în perioada mai sus menționată, între orele 10.00 – 17.00 (de marți până duminică; accesul ultimului vizitator la 16.30). Intrarea este liberă.

Detalii

Începe:
aprilie 11, 2019 @ 10:00 am
Se termină:
mai 12, 2019 @ 5:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
, ,

Organizator

Institutul Polonez din București
Telefon
+40 21 22 44 556
Email
bucuresti@instytutpolski.org
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Palatul Culturii Iași
Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 1
Iași, 700028 România
+ Hartă Google
Telefon
+40.232.275.979
Vezi site-ul web Loc de desfășurare