Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Expoziția „Ei înșiși”

ianuarie 19, 2018 - februarie 10, 2018

Gratuit

În perioada 19 ianuarie – 10 februarie, Galeria „La Gard” a Casei de Cultură “Mihai Ursachi” găzduieşte expoziţia Ei înșiși a sculptorului Sorin Purcaru. Pe parcursul a trei săptămâni, publicul ieșean va putea admira, pe cele 16 panouri expuse pe gardul Parcului Copou din Iaşi, o serie de fotografii ale lucrărilor artistului realizate în bronz sau oţel.

“Sorin Purcaru este unul dintre cei mai activi, dinamici şi creativi artişti din România. Cu un număr important de expoziţii personale şi de grup, artistul s-a remarcat prin consecvenţa şi constistenţa proiectelor artistice, proiecte care propun lecturarea artei sculpturale dintr-o perspectivă contemporană, cu accent pe inovaţie, abordând schimbările şi deschiderile impuse de globalizare şi de comunicarea inter-culturală într-o cheie aparte.

Expoziţia cuprinde o serie de reproduceri după lucrări realizate în bronz sau oţel, configurații inedite, antropo sau zoomorfizate, cu arcuiri grațioase rezultate din contrastul dintre forma creată și elementele ready made (clopote, chei, broaşte) inserate, drepte sau răsucite, echilibrate pentru a crea o tensiune direcţională. Interogând și adesea confruntând persuasiv bagajul teoretic postmodern, Sorin Purcaru articulează răspunsuri în care nu miza estetică ori teoretizarea excesivă este cea care primează ci dorinţa de a oferi o deschidere spectatorului cu privire la schimbările de profunzime ce se petrec între societăţi, indivizi.

Artistul reușește ruperea de gravitatea structurilor metalice clasice selectând și inserând în fiecare lucrare fragmente de obiecte adesea găsite accidental care, la rândul lor, evoluează sub forma unor structuri independente ce se autocuprind”, curator dr. Maria Bilaşevschi.

Despre Sorin Purcaru

Sorin Purcaru este sculptor și conferențiar la Facultatea de Arte vizuale și Design, secția Sculptură din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași. Sculptorul Sorin Purcaru are lucrări în numeroase colecții particulare din aproape toată Europa, dar și în spații publice, cum ar fi Zburătorul din Iskenderun.

Detalii

Începe:
ianuarie 19, 2018
Se termină:
februarie 10, 2018
Cost:
Gratuit
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Galeria de Artă „La Gard”
bd. Carol I, (Parcul Copou)
Iași, România
+ Hartă Google