Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

DocEst 2019. Workshop-uri de film pentru liceeni şi studenţi – înscrieri

octombrie 31, 2019 - noiembrie 9, 2019

DocEst 2019. Workshop-uri de film pentru liceeni şi studenţi – înscrieri

Cea de-a X-a ediţie a Festivalului de Film Documentar DocEst se apropie cu paşi repezi! În perioada 20-24 noiembrie 2019, Cinema Ateneu va găzdui cele mai recente filme documentare şi invitaţi din România, Republica Moldova, Germania şi Franţa. DocEst este co-organizat de Primăria Municipilui Iaşi, Centrul Cultural German, Institutul Francez din Iaşi şi British Council.

În pregătirea festivalului, în perioadele 11-13 noiembrie şi 18-19 noiembrie 2019, la Institutul Francez din Iaşi va avea loc un workshop de film documentar coordonat de regizorul Dragoş Zămosteanu, în care participanţii vor învăţa tehnicile filmului documentar şi vor realiza în echipă un film marca DocEst. Întâlnirile se vor desfășura sub forma unui laborator de creație, având drept scop cultivarea unui tip de privire „cinematografică” asupra realității imediate.

Pe parcursul celor 5 zile, vor avea loc cinci întâlniri cu două grupe de cursanți, în intervalele orare 16:00-18:00 şi 18:00 -20:00. La fiecare întâlnire se vor proiecta și se vor analiza fragmente din filme documentare. Până la finalul workshop-ului, cursanții vor realiza scurte documentare, care vor fi montate ulterior într-un documentar de lung metraj, ce va fi proiectat în cadrul Festivalului de Film Documentar DocEst 2019.

Documentarul realizat în cadrul ediţiilor anterioare a atras un public numeros în seara de gală a festivalului, când elevii şi studenţii participanţi, alături de Dragoş Zămosteanu, au vorbit despre experienţa DocEst şi au intrat în dialog cu cei prezenţi.

Cei care doresc să ia parte la sesiunile de workshop trebuie să trimită un e-mail cu titlul „Workshop DocEst”, care să conţină o scrisoare de motivaţie şi o scurtă prezentare personală la adresele : programm@kulturzentrum-iasi.ro şi equipe.iasi@institutfrancais.ro,  până la data de 9 noiembrie 2019. Înscrierile se vor face în limita locurilor disponibile.

Cursanții trebuie să dispună fie de o cameră video, fie de un aparat de fotografiat care poate filma, fie de un telefon mobil cu cameră video HD.

Structura workshop-ului:

1 Istoria filmului documentar. Scenariul în filmul documentar. Filmul documentar și filmul de ficțiune. (2 ore)

2 Discutarea temei pentru filmul de la finalul workshopului. Reportaj și documentar. Programe de editare video. (2 ore)

3 Tipuri de reportaj. Tipuri de documentar. Filmul observațional. Încadraturi și mișcări de aparat. Motivațiile mișcărilor de aparat. (2 ore)

4 Regulile narațiunii cinematografice: regia și montajul. (2 ore)

5 Obiectivitate și manipulare în documentar. (2 ore)

Detalii

Începe:
octombrie 31, 2019
Se termină:
noiembrie 9, 2019
Categorii Eveniment:
, ,

Organizator

Centrul Cultural German Iasi/ Deutsches Kulturzentrum Iasi
Telefon
+40 232 214 051
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Centrul Cultural German
Strada Lascăr Catargi 38
Iași, 700107 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 214051
Vezi site-ul web Loc de desfășurare