Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Dezvelirea bustului lui Nicolae Iorga

iunie 5, 2021 - iunie 12, 2021

Gratuit

Dezvelirea bustului lui Nicolae Iorga

Sâmbătă, 5 iunie 2021, la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din cartierul C.U.G., a fost dezvelit bustul lui Nicolae Iorga.

La 150 de ani de la nașterea celui ce a fost supranumit „Patriarhul culturii române”, la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Ateneul Național din Iași a inaugurat un bust dedicat acestei mari personalități.

La ceremonia de dezvelire a bustului au participat primarul municipiului Iași, domnul Mihai Chirica, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai sectorului cultural ieșean, dar și profesori și elevi ai școlii.

„Este o mare bucurie și onoare pentru noi să putem lăsa generațiilor viitoare semne ale trecutului luminos al țării noastre. Amplasarea bustului nu este întâmplătoare, ci se leagă atât de numele Școlii „Nicolae Iorga”, cât și de faptul că în zilele următoare se împlinesc 30 de ani de la sfințirea acesteia.”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

După ceremonia de dezvelire, în holul Școlii Gimnaziale a avut loc vernisajul expoziției de manuscrise, documente și fotografii „Nicolae Iorga, 150 de ani de la naștere”.

Bustul lui Nicolae Iorga provine din colecția pictorului Gheorghiță Brădățanu și a fost recondiționat de artistul ieșean Ciprian Stratulat.

Details

Start:
iunie 5, 2021
End:
iunie 12, 2021
Cost:
Gratuit
Event Categories:
,

Organizer

Ateneul din Iași
Phone
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
View Organizer Website