Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!”, ediția a II-a

februarie 28, 2019 @ 4:00 pm - 6:00 pm

Gratuit

„Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!”, ediția a II-a

Joi, 28 februarie 2019, la ora 16.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași  lansează cea de a doua ediție a proiectului Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (Lectura Intergenerațională Terapeutică). Prima activitate se va desfășura sub semnul primăverii: „Lectura – un dar al mărţișorului”, la Centrul Caritas din strada Sărărie nr. 134.

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene Iași și se desfășoară în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii și are ca scop întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională, prin promovarea cărții și a lecturii.

Proiectul este direcționat în sprijinul persoanelor aflate în imposibilitatea de a se deplasa, din motive medicale sau din alte cauze, prin împrumutul cărților la domiciliul acestora. Pentru a beneficia de acest serviciu, persoanele trebuie să fie în evidența unei instituții/ONG care are ca specific activitatea de asistență socială. În acest moment, grupul-țintă îl constituie beneficiarii Centrului Caritas și ai Asociației ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași, elevii Colegiului Tehnic „Ion Holban” Iași, Școlii Gimnaziale Speciale „Constantin Păunescu” Iași, Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași. Lista este deschisă.

Pentru derularea proiectului, un rol decisiv îl vor avea voluntarii bibliotecii și ai Asociației Caritas implicați. Pornim de la convingerea că fiecare persoană, indiferent de vârstă, reprezintă o resursă pentru comunitate, iar valorificarea potențialului tuturor membrilor comunității, interacțiunea și dialogul între generații sunt premisele esențiale pentru construirea unei comunități puternice.

Detalii

Dată:
februarie 28, 2019
Oră:
4:00 pm - 6:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași

Loc de desfășurare

Centrul Diecezan Caritas Iași
Strada Sărărie nr. 134
Iași, 700116 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 210 085
Vezi site-ul web Loc de desfășurare