Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Conferința „Mărturisirea Adevărului ca mod de viață”

noiembrie 2, 2017 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Gratuit

Conferința „Mărturisirea Adevărului ca mod de viață”  este primul eveniment din cadrul Zilelor Pro Vita 2017, ce va avea loc pe data de 2 noiembrie de la ora 18:00, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și va fi susținută de pr. diac. Ionuț Mavrichi, consilier patriarhal la Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

„Anul acesta am ales ca cea de-a șaptea ediție a Zilelor Pro Vita Iași să aibă ca temă mărturisirea adevărului în context contemporan. În primul rând, pentru că și în Biserica noastră s-a discutat pe parcursul întregului an despre apărătorii și mărturisitorii credinței. În al doilea rând, pentru că am sesizat un aspect problematic în activitatea noastră de zi cu zi, și anume că, uneori, oamenii au o reticență în a mărturisi adevărul în mod direct, fie că vorbim despre credință sau familie, fie că avem în vedere valoarea ființei umane. Nu în ultimul rând, am dorit să evidențiem că și noi, creștinii de azi, suntem chemați la mărturisirea Adevărului întocmai că sfinții și mărturisitorii creștini din istoria noastră bisericească bimilenară” a declarat Cosmin Brînză, referent în cadrul Departamentului Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.

 

Programul Zilelor Pro Vita 2017 mai cuprinde:

 1. Atelierele „Cum să învâț să mărturisesc Adevărul?” – 3 noiembrie, de la ora 19:00 la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae din Iași”:
  • Dedicate elevilor și studenților din Iași;
  • 4 ateliere:
   • Mărturisirea adevărului de credință – susținut de diac. Ionuț Mavrichi,
   • Mărturisirea adevărului printr-o viață curată – susținut de arhim. Nicodim Petre,
   • Mărturisirea adevărului prin prețuirea familiei ca spațiu al mântuirii – susținut de pr. Constantin Sturzu,
   • Mărturisirea adevărului prin apărarea vieții umane – susținut de pr. Radu Brinză;
 • Participarea este gratuită;
 • Detalii despre înscriere se pot găți pe pagina de facebook Pro Vita Iași.
 1. Concert caritabil susținut de Ducu Bertzi – 4 noiembrie, de la ora 19:00, Teatrul Luceafărul Iași:
  • Sumele strânse for fi redirecționate către 1200 de copii din județele Iași, Botoșani și Neamț, în perioada Crăciunului;
  • În deschidere vor cânta formația Descântec, Ciprina Cotruță și Leonard Luția;
  • Biletele se pot procura în urma unui donații în beneficiul celor 1200 de copii, oferite de iubitorii de muzică folk;
  • Date de contact: 0756 333 9890 / 0746936 969 sau pagina de facebook Pro Vita Iași.

Pro Vita Iași este un departament al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor care funcționează din anul 2011 și are ca misiune salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții. Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copiii. Mai multe detalii puteți găsi pe www.provitaiasi.ro, pe pagina de facebook Pro Vita Iași și la numărul verde 0800 800 116, disponibil 24 din 24 de ore pentru femeile sau familiile care se confruntă cu o sarcină neașteptată și au nevoie de sprijin.

Details

Date:
noiembrie 2, 2017
Time:
6:00 pm - 8:00 pm
Cost:
Gratuit
Event Category:

Venue

Aula Magna „Mihai Eminescu”
Bulevardul Carol I 11
Iași, 700506 România
+ Google Map