Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Concursul literar transfrontalier „La izvoarele înțelepciunii”, Ediția a XXIX-a – Camil Petrescu 

iunie 30, 2019 @ 10:00 am - 1:00 pm

Gratuit

Concursul literar transfrontalier „La izvoarele înțelepciunii”, Ediția a XXIX-a – Camil Petrescu

Duminică, 30 iunie 2019, începând cu ora 10.00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” se va desfășura etapa finală a ediției a XXIX-a a Concursului literar transfrontalier „La izvoarele înțelepciunii”, ediție consacrată scriitorului Camil Petrescu. Competiția are ca scop susținerea educației tinerilor prin carte și lectură și schimbul de bune practici între elevii de pe cele două maluri ale Prutului, etapa finală având loc anual, pe rând, în Iași și în Chișinău.

Concursul, organizat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” Chișinău, reunește în etapa finală câte zece elevi concurenți de liceu din Iași și din Republica Moldova, care au promovat primele trei etape (locală, municipală/raională, județeană/republicană).

Juriul este alcătuit din universitari, scriitori și bibliotecari din Chișinău (Eugenia Bejan, director adjunct, Biblioteca Națională pentru copii „Ion Creangă”; Claudia Balaban, director onorific, Biblioteca Națională pentru copii „Ion Creangă”; Adrian Ghicov, doctor habilitat în filologie; Ianoș Țurcanu, scriitor; Svetlana Lisnic, șef secție,  Biblioteca Națională pentru copii „Ion Creangă”; Viorica Tomuz, redactor, Redacția emisiuni pentru copii Radio Moldova) și din Iași, președintele juriului fiind Conf. univ. dr. Emanuela Ilie de la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

Informații suplimentare puteți obține pe adresa de e-mail programe@bjiasi.ro.

Detalii

Dată:
iunie 30, 2019
Oră:
10:00 am - 1:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași

Loc de desfășurare

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași
Bd. Stefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin
Iași, 700063 România
+ Hartă Google
Telefon
+40 332 110 044
Vezi site-ul web Loc de desfășurare