Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Concursul literar „La izvoarele înțelepciunii”, Ediția a XXVII-a – Petre Ispirescu”

iulie 2, 2017 @ 10:00 am - 1:00 pm

Gratuit

Duminică, 2 iulie 2017, începând cu ora 10.00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” se va desfășura etapa finală a ediției a XXVII-a a Concursului literar „La izvoarele înțelepciunii”, ediție consacrată folcloristului, povestitorului și scriitorului Petre Ispirescu. Competiția are ca scop susținerea educației tinerilor prin carte și lectură și schimbul de bune practici între elevii de pe cele două maluri ale Prutului, etapa finală având loc anual, pe rând, în Iași și în Chișinău.

Concursul, organizat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” Chișinău, reunește în etapa finală câte zece elevi concurenți de gimnaziu din Iași și din Republica Moldova, care au promovat primele trei etape (locală, municipală/raională, județeană/republicană).

Juriul este alcătuit din universitari, scriitori și bibliotecari din Chișinău (Claudia Balaban, director general, Biblioteca Națională pentru copii „Ion Creangă”; Adrian Ghicov, doctor habilitat în filologie; Claudia Partole, scriitoare; Iustina Franțuz, specialist principal la Direcția Generală Educație, Tineret și Sport din mun.

Chișinău; Viorica Tomuz, redactor, Redacția emisiuni pentru copii a Companiei Publice Naționale „Teleradio-Moldova”) și din Iași, președintele juriului fiind Prof. univ. dr. Constantin Dram de la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

Informații suplimentare puteți obține pe adresa de e-mail programe@bjiasi.ro.

Detalii

Dată:
iulie 2, 2017
Oră:
10:00 am - 1:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”
Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 10
Iași, 700063 România
+ Hartă Google
Telefon
0332 110044