Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Codul patrimoniului cultural – Prezentarea publică a rapoartelor preliminare de inventariere și analiză a legislației din domeniul protejării patrimoniului cultural

decembrie 9, 2019 @ 10:30 am - 1:00 pm

Codul patrimoniului cultural – Prezentarea publică a rapoartelor preliminare de inventariere și analiză a legislației din domeniul protejării patrimoniului cultural

9 decembrie 2019, ora 10.30, Palatul Culturii – Sala „Coandă”, Iași

Ministerul Culturii, cu sprijinul Complexului Muzeal Național „Moldova” și al Direcției Județene pentru Cultură Iași, organizează luni, 9 decembrie 2019, începând cu ora 10.30, în sala „Coandă” a Palatului Culturii din Iași, evenimentul de prezentare publică a rapoartelor de inventariere și analiză a legislației din domeniul patrimoniului cultural, documente ce vor fundamenta elaborarea Codului patrimoniului cultural.

Prezentarea va fi susținută de Adrian Crăciunescu – coordonator al activității de elaborare a Codului patrimoniului cultural, Alis Vasile – expert raportor, Ioana Lidia Ilea și Diana Culescu – experți analiză și sistematizare legislație.

Rapoartele au fost realizate în cadrul Proiectului „Monumente istorice – planificare strategică și politici publice optimizate”, fiind primul obiectiv atins al proiectului, etapele următoare vizând aprobarea Codului patrimoniului cultural și elaborarea Strategiei naționale privind monumentele istorice.

Specialiștii în domeniul patrimoniului cultural sunt așteptați să participe la eveniment, prezentarea rapoartelor fiind urmată de discuții deschise. Înscrierile se pot face prin transmiterea unei solicitări la adresa codulpatrimoniuluicultural@umpcultura.ro .

De asemenea, cei interesați pot consulta online rapoartele de inventariere și analiză a legislației și pot transmite observații asupra lor, până la data de 15 decembrie 2019, prin completarea formularului accesibil la următoarea adresă de internet: bit.do/consultare_publica .

Proiectul „Monumente istorice – planificare strategică și politici publice optimizate” SIPOCA 389 / SMIS 115895 este finanțat din Programul Operațional Capacitate Administrativă, în cadrul apelului IP 8/2017 Sprijin pentru implementarea managementului calității, măsuri de simplificare pentru cetățeni și mediul de afaceri, sistematizarea legislației și evaluarea sistemică a cadrului de reglementare și este implementat de Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului.

Detalii

Dată:
decembrie 9, 2019
Oră:
10:30 am - 1:00 pm
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Complexul Naţional Muzeal „Moldova” Iaşi
Telefon
0232 218383
Email
contact@palatulculturii.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Palatul Culturii Iași
Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 1
Iași, 700028 România
+ Hartă Google
Telefon
+40.232.275.979
Vezi site-ul web Loc de desfășurare