Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cinema Ateneu, model pentru cinematografia europeană

iunie 30, 2020 - iulie 5, 2020

Cinema Ateneu, model pentru cinematografia europeană

La mai puțin de doi ani de la aderarea în rețeaua de cinematografe Europa Cinemas, Cinematograful Ateneu a devenit un exemplu în ceea ce privește programarea și promovarea activităților din domeniul cinematografiei.

Parteneriatul cu Europa Cinemas a adus importante beneficii, fie că vorbim de susținere financiară sau de sprijin în crearea evenimentelor pentru publicul tânăr.

Deschiderea în 2017 a Cinematografului Ateneu a însemnat, pe de o parte, un nou început pentru cinematografia ieșeană și, pe de altă parte, o nouă opțiune pentru iubitorii de film.

În semn de recunoaștere a eforturilor depuse, povestea cinematografului de la Ateneul Național din Iași a fost prezentată în ediția cu numărul 35 a revistei Europa Cinemas Network Review, tipărită și distribuită către aproape 1000 de profesioniști și instituții sau organizații cinematografice.

Prin Cinema Ateneu, România s-a regăsit pe lista cinematografelor cu activități deosebit de diverse și inovatoare, alături de alte organizații din Belgia, Grecia, Olanda, Norvegia, Spania și Suedia.

Activitatea cinematografică a fost prezentată drept sursă de inspirație pentru celelalte cinematografe din Europa, datorită multitudinii de evenimente și acțiuni desfășurate.

Pe lângă proiecțiile de film, programul include și transmisiuni în direct de la Opera din Paris, festivaluri de film recunoscute național și internațional și evenimente cu invitați speciali.

Cu toate că sala de proiecție este și sală de spectacole de teatru, iar programul de filme nu este zilnic, din octombrie 2017 până în prezent, numărul spectatorilor a trecut de 45.000, fiind vândute peste 40.000 de bilete și organizate aproximativ 900 de proiecții de film.

Pasiunea pentru film și artă a făcut ca Cinema Ateneu să fie recunoscut de cei care conștientizează necesitatea educației cinematografice și, în același timp, apreciat de personalități marcante din lumea filmului.

 

Numărul 35 al revistei Network Review poate fi citit aici.

Details

Start:
iunie 30, 2020
End:
iulie 5, 2020
Event Categories:
,

Organizer

Ateneul din Iași
Phone
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
View Organizer Website

Venue

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Google Map
Phone
0744652662 / 0751127741
View Venue Website