Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„Ce înseamnă apa pentru tine?” Concurs de desene/colaje și eseuri dedicat Zilei Mondiale a Apei

martie 22, 2021 - aprilie 5, 2021

Gratuit

„Ce înseamnă apa pentru tine?” Concurs de desene/colaje și eseuri dedicat Zilei Mondiale a Apei

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” și ApaVital SA Iași lansează luni, 22 martie 2021, concursul „Ce înseamnă apa pentru tine?”, dedicat Zilei Mondiale a Apei.

Concursul se adresează tuturor elevilor din întreg județul Iași și se desfășoară pe două secțiuni, după cum urmează:

Clasele primare: Concurs de desene și colaje, la care pot trimite lucrări elevii din clasele 0-IV. Participanții vor avea de realizat un desen sau o compoziție prin tehnica colajului. Se preferă folosirea materialelor reciclabile.

Gimnaziu: Concurs de eseuri adresat elevilor din clasele V-VIII. Participanții vor elabora un eseu de 300 de cuvinte pe tema dată.

 

Creațiile (desene, colaje și eseuri) pot fi trimise pe adresa de e-mail programe@bjiasi.ro sau pot fi aduse la sediul bibliotecii până la data de 5 aprilie 2021. Alături de lucrarea atașată e-mail-ului, participanții sunt rugați să menționeze: numele și prenumele, clasa, școala și numele profesorului coordonator (dacă este cazul). Încurajăm folosirea mijloacelor de la distanță.

Jurizarea lucrărilor va avea loc în perioada 6 – 8 aprilie 2021, iar lista premianților va fi publicată pe site-ul www.bjiasi.ro pe data de 9 aprilie a.c. Stimulăm originalitatea, astfel că lucrările plagiate vor fi exluse din concurs.

Premiile sunt oferite de ApaVital Iași și constau în jocuri, obiecte promoționale (jocuri, șepci, tricouri, stick-uri memorie etc.) și alte premii surpriză. Toți participanții vor primi o insignă cu inscripția „Prietenii apei” și certificat de participare. De asemenea, cele mai reușite desene/colaje vor deveni timp de o lună coperțile paginilor de facebook ale celor doi organizatori.

Participarea este gratuită. Pentru informații suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la telefon 0753024405, pe adresa de e-mail programe@bjiasi.ro sau direct la sediul Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iaşi (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Serviciul Proiecte și Programe Culturale).

 

Ziua Mondială a Apei se sărbătorește anual pe 22 martie și are ca scop aducere în atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă, iar obiectivul principal al respectării este susținerea realizării Obiectivului de dezvoltare durabilă (ODD) 6: apă și canalizare pentru toți până în 2030.

Tema anului 2021 este „Prețuirea apei” (Valuing water), iar sloganul este „Ce înseamnă apa pentru tine?” (What does water mean to you?)

Valoarea apei este cu mult mai mult decât valoarea sa economică – apa are o valoare complexă pentru gospodăriile noastre, hrană, cultură, sănătate, educație, economie și integritatea mediului. Dacă trecem cu vederea oricare dintre aceste valori, riscăm să gestionăm greșit această resursă finită, de neînlocuit. ODD 6 este de a asigura apă și salubrizare pentru toți. Fără o înțelegere cuprinzătoare a adevăratei valori multidimensionale a apei, nu vom putea proteja această resursă critică în beneficiul tuturor.

Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătorește din 1993.

Detalii

Începe:
martie 22, 2021
Se termină:
aprilie 5, 2021
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”
Telefon
0332 110044