Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Caravana Colectiv ajunge la Iași

februarie 25, 2020 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Caravana Colectiv ajunge la Iași

Timp de două săptămâni, echipa filmului „colectiv” organizează o caravană prin cele mai mari orașe ale țării, pentru o serie de întâlniri și dezbateri cu publicul.

La Iași, avanpremiera filmului va avea loc pe 25 februarie 2020, de la ora 19.00, la Sala Unirii (Cinema Victoria), în prezența echipei de producție și a protagoniștilor: Alexander Nanau (regizor), Mihai Grecea (sunet, cameră), Cătălin Tolontan (jurnalist), Mirela Neag (jurnalist) și Răzvan Luțac (jurnalist).

Din 28 februarie 2020, filmul „colectiv” va fi inclus și în programul de la Cinema Ateneu.

Producția va oferi spectatorilor din cinematografe acces în locurile cheie de după evenimentul tragic din clubul Colectiv: redacții de ziare, cabinete de miniștri, coridoare de instituții, săli de ședințe.

Filmul urmărește jurnaliști, avertizori de integritate (whistleblowers), pacienți și familiile lor, dar și oficiali din guvern și reprezentanți ai statului, dezvăluind fără compromisuri o întreagă rețea a corupției, minciunii și manipulării.

„Momentul Colectiv a fost pentru noi toți o traumă. Că orice individ traumatizat, o societate traumatizată devine ușor de manipulat și de mințit. După Colectiv, decizia de a face un film prin care să înțeleg mai bine cum funcționează societatea și mai ales relația cetățean – stat a venit natural. Mi-am îndreptat atenția către presă și pe parcursul unui an am putut observa din interior și în timp real procesul dramatic al luptei pentru adevăr a jurnaliștilor cu autoritățile statului care, lipsite de orice urmă de umanitate, nu numai că au manipulat opinia publică, dar au și acoperit intenționat corupția din sistemul de sănătate, luând în calcul, fără să clipească, moartea propriilor cetățeni”, a declarat regizorul Alexander Nanau.

Premiera mondială a filmului a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția, fiind primul film documentar românesc selectat în cadrul prestigiosului festival italian, iar premiera nord-americană la TIFF (Toronto International Film Festival).

Pelicula a fost selectată și în cadrul altor competiții europene, printre care Festivalul de Film din Zurich, unde a obținut premiul pentru cel mai bun film documentar.

 

Biletele se pot achiziționa de pe www.cinemaiasi.ro/film/colectiv/ sau de la casieria Ateneului.

Detalii

Dată:
februarie 25, 2020
Oră:
7:00 pm - 9:00 pm
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Ateneul din Iași
Telefon
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Sala Unirii (Cinema Victoria)
Piața Unirii nr. 5
Iași, 700056 România
+ Hartă Google