Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Caravana Astra Film on Tour

februarie 2, 2018 - februarie 4, 2018

Între 2 și 4 februarie 2018, Astra Film on Tour aduce la Iași, la Casa de cultură ”Mihai Ursachi”, 7 dintre cele mai apreciate documentare de la AFF 2017. Astra Film on Tour este o ocazie unică pentru ieșeni de a vedea, în premieră la ei în oraș, filme cu o carieră festivalieră remarcabilă, cele mai noi și mai premiate producții de nonficțiune la nivel internațional.

În prima zi, vineri, 2 februarie 2018, programul Astra Film on Tour ia start de la ora 18:00 cu filmul 69 Minutes of 86 Days/69 de minute din 86 de zile (regia Egil Håskjold Larsen), un film memorabil care privește criza refugiaților prin ochii unei fetițe de trei ani, un documentar poetic ce ilustrează infinitudinea drumului refugiaților și oboseala unui copil care a suportat mai mult decât ar trebui oricine să fie nevoit să îndure.

De la ora 19:30, publicul ieșean va urmări cel mai bun documentar internațional de la AFF 2017, Libera Nos/Și ne mântuiește de cel rău (regia Federica Di Giacomo), descris de juriul festivalului ca “un film complex, care ocolește senzaționalul și relevă straturi succesive ale sistemului complicat de relații dintre Biserica Catolică, posedare diavolească, credință și exorcism”.

În a 2-a zi, sâmbătă, 03 februarie 2018, de la ora 18:00, este programat filmul Taste of cement/ Gust de ciment, în regia lui Ziad Kalthoum. Adoptând o estetică stilizată, filmul urmăreşte un grup de lucrători în construcții sirieni în Beirut, copleșiți de oboseala rutinei zilnice, care devine oboseală mentală sub greutatea psihologică a războiului.

Ei lucrează pentru a construi un oraș care le este inaccesibil, în timp ce propriile lor orașe sunt distruse. De la ora 19:30, cinefilii ieșenii vor urmări filmul PhoeniXXX (regia Mihai Gavril Dragolea), distins cu Premiul pentru cea mai bună cercetare în secțiunea România la AFF 2017, un film care dezvăluie viața offline a două modele de videochat și oferă spectatorului accesul fără precedent într-o industrie nemiloasă și foarte populară în România.

În ultima zi de Astra Film on Tour de la Iași, duminică, 04 februarie 2018, două scurt-metraje impresionante vor fi proiectate începând cu ora 18:00. Homecoming/ Întoarcerea acasă, filmul de debut al lui Noam Sobovitz, premiat pentru cel mai bun scurt-metraj la AFF 2017, este despre metamorfoza fratelui său, dintr-un băiat crescut în mediul religios al unei așezări evreiești din Cisiordania în cetățean UE, scriitor de discursuri pentru vicepreședintele Comisiei Europene.

Close Ties/ Legături de familie (regia Zofia Kowalewska) este portretul dulce-amărui al unui cuplu în vârstă, după 45 de ani de căsătorie, un fel de studiu de caz care are în centru o pereche care a rezistat testului timpului în ciuda mai multor obstacole. Before I met you/ Înainte să te cunosc (regia Zuzana Limova), care aruncă o privire în spatele ușilor închise ale sălilor de nașteri slovace și dezvăluie un sistem de sănătate vetust și deficitar va rula de la ora 19:30 și va închide weekend-ul ieșean dedicat filmului de nonficțiune.

Proiecțiile au loc la Casa de cultură ”Mihai Ursachi” – Bulevardul Carol I, Parcul Copou. Accesul la proiecții este liber.

Astra Film On Tour la Iași este organizat de Astra Film, CNM Astra, Consiliul Județean Sibiu și Casa de cultură ”Mihai Ursachi”.

Cea de-a XXV-a ediție a Astra Film Festival va avea loc la Sibiu între 15 și 21 octombrie 2018.

Detalii

Începe:
februarie 2, 2018
Se termină:
februarie 4, 2018
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Casa de Cultură „Mihai Ursachi”
Bulevardul Carol I (Parcul Copou)
Iași, 700506 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 267547
Vezi site-ul web Loc de desfășurare