Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

BOOK-ătăria: „Aventurile gastronomice, deloc aproximative, ale lui Vlad Mușatescu”

iunie 22, 2017 @ 5:00 pm - 7:00 pm

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” vă invită joi, 22 iunie 2017, începând cu ora 17.00, la Ospătăria „Ulița Veche” (Pasajul „Sf. Vineri” de la Hala Centrală), la „Aventurile gastronomice, deloc aproximative, ale lui Vlad Mușatescu” din proiectul BOOK-ătăria.

Despre tema propusă, Marius Cristian, cronicar gastronomic și editor al revistei virtuale de gastronomie costachel.ro, spune: Dacă la Vlad Mușatescu acțiunea polițistă a fost parodică, statul la masă a fost mereu treabă serioasă.

Scurtă incursiune gastronomică alături de detectivul Conan Doi, pornind de la „cocoșelul cu sos de vin” al celor trei țațe nătăflețe din Colțiilupchii și ecsenbecurile cu „salade de tomates comme à la mere de maison” din ograda lui Hristu Ferșampanos.

Întâlnirea este găzduită de Ospătăria „Ulița Veche”, iar meniul pregătit de Chef Mihai Hăisan este inspirat din scrierile lui Vlad Mușatescu și poate fi comandat contra cost.

Deoarece locurile sunt limitate, accesul se face pe principiul „primul venit, primul primit”.
Mulțumim partenerilor: Ospătăria „Ulița Veche” și Crama Oprișor.

„Book-ătăria” se desfășoară în cadrul Programului „Biblioteca și Societatea” al Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”, care își propune să fie o fuziune între tradiția culinară și oenologică moldovenească, așa cum este ea prezentată în literatura noastră clasică, și practica modernă a gătitului sau în domeniul altor culturi.

În același timp se are în vedere și valorificarea sărbătorilor tradiționale românești.

Vă aşteptăm joi, 22 iunie 2017, începând cu ora 17.00, la Ospătăria „Ulița Veche” din pasajul „Sf. Vineri” de la Hala Centrală, la un eveniment care îmbină armonios două dintre elementele principale ale oricărei culturi: literatura și gastronomia.

Informații suplimentare puteți obține pe adresa de e-mail: programe@bjiasi.ro.

Detalii

Dată:
iunie 22, 2017
Oră:
5:00 pm - 7:00 pm
Categorie Eveniment:

Organizator

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași

Loc de desfășurare

Ospătăria „Ulița Veche” (Pasajul „Sf. Vineri” de la Hala Centrală)
Strada Anastasie Panu 46
Iași, 700019 România
+ Hartă Google