Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Balamucul vesel

ianuarie 24, 2018 @ 7:00 pm - 9:00 pm

de S.T.Burke

Regie și scenografie: Petru Hadârcă
Costume: Victoria Moldovanu
Aranjament muzical: Serghei Racenco, Vadim Buinovschi
Proiecţie video: Ian Onică

Distribuție: Alexandru Pleșca, Ana Tkacenko, Anatol Durbală, Angela Ciobanu, Anișoara Bunescu, Cornelia Maros-Suveică, Dina Cocea, Doriana Zubcu-Marginean, Draga-Dumitrița Drumi, Ghenadie Gâlcă, Igor Babiac, Ion Mocanu, Iurie Focșa, Iurie Negoiță, Mihaela Damian, Mihaela Strâmbeanu, Mihai Zubcu, Nicolae Darie, Nicu Suveică, Petru Oistric, Silvia Luca, Valentin Zorilă, Tinka Mardari, Dan Melnic

Durata: 2 ore cu pauză

Undeva, într-o cetate aflată de veacuri în calea răutăților, se întâmplă lucruri ciudate și aparent fără sens: viața pare cenușie, lipsită de minuni, majoritatea locuitorilor împăcându-se cu o asemenea stare de lucruri. Și atunci, pe Conducătorul Revoltei Permanente, visându-se veșnic imuabil, înconjurat de un stol gălăgios de consilieri și gardieni, îl trăsnește ideea că pentru a câștiga și mai mult iubirea maselor, e nevoie de mister, de un Erou sacrificabil…

Mizând pe arhetipuri proiectate in contemporan, piesa se axează pe refuzul oamenilor de a mai crede în basme și de a se lăsa păcăliți de potentații vremii. În această lunecare precipitată către dezastrul final, avem tot mai mult senzația că noi, spectatorii, suntem eroii acestei povești aparent ireale, că ne vrăjește tot mai mult dialogul peste timp cu autorul și cu personajele.

S.T.Burke: „Am văzut farsa cu ochii mei. Apoi m-am apucat s-o rescriu din memorie. Când reproduceam această hărmălaie de replici, nu mă gândeam că fac teatru. Și la ce bun, odată ce farsa fusese jucată deja? Voiam doar să mă despart elegant de niște divinități hazlii cu care mi-am populat, naiv și imprudent, o bună parte din viață”.

Petru Hadârcă, regizorul spectacolului: „Noi suntem manipulați de-a lungul anilor, de-a lungul istoriei, de fiecare dată ni s-au spălat creierii, apoi am avut de suferit. De fiecare dată încercăm să tragem învățăminte și niciodată nu învățăm”.

Detalii

Dată:
ianuarie 24, 2018
Oră:
7:00 pm - 9:00 pm
Eveniment Category:

Organizator

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău
Telefon:
+373 22 221 177
Email:
info@tnme.md
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași
Strada Agatha Bârsescu 18
Iași, 700074 România
+ Hartă Google
Telefon:
0232 255999
Vezi site-ul web Loc de desfășurare