Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„Autorul” – piesa câștigătoare a lunii ianuarie, montată la Teatru³

ianuarie 27, 2020 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Gratuit

„Autorul” – piesa câștigătoare a lunii ianuarie, montată la Teatru³

În cadrul proiectului LECTURI³, a fost desemnată piesa câștigătoare a lunii ianuarie: „Autorul”, un text de Radu Herjeu.

Spectacolul-lectură pe acest text este montat de regizorul Ovidiu Lazăr și va putea fi vizionat pe 27 ianuarie, de la ora 19:00, la Teatru³.

Din distribuție fac parte: Constantin Pușcașu, Călin Chirilă, Petronela Grigorescu, Radu Homiceanu, Haruna Condurache, Georgeta Burdujan, Ovidiu Lazăr. Spațiul sonor este oferit de Bogdan Ionescu și Radu Grăjdeanu.

Radu Herjeu este un cunoscut jurnalist, autor al unor volume de poezii și teatru. Piesa „Autorul” a fost nominalizată la Concursul Naţional de Dramaturgie, organizat de Ministerul Culturii, în 2005.

INTRAREA ESTE LIBERĂ,  ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE.

LECTURI³ este numele proiectului teatral demarat în luna noiembrie de Teatrul Național ieșean în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași (Filit) și „Alecart”.

Proiectul a fost inițiat de Naționalul ieșean din dorința de a promova dramaturgi români contemporani din România și din Republica Moldova, de a face cunoscute publicului piesele lor de teatru prin montarea lunară a unor spectacole-lectură, la Teatru³.

 

Selecția textelor este făcută conform unei grile de evaluare, de către un juriu constituit din reprezentanți ai Teatrului Național ieșean, Muzeului Național al Literaturii Iași și revistei de cultură „Alecart”.

La finalul spectacolului, publicul este invitat la un dialog cu creatorii acestui spectacol.

Următoarea piesă care a întrunit criteriile juriului este „Gertrude” de Radu F. Alexandru. Ea va fi montată de Doru Aftanasiu, actor al Teatrului Național Iași, iar spectacolul-lectură pe acest text va fi jucat pe 24 februarie, de la ora 19:00, la Teatru³. 

www.teatrulnationaliasi.ro

Detalii

Dată:
ianuarie 27, 2020
Oră:
7:00 pm - 9:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Organizatori

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași
Muzeul Național al Literaturii Române Iași
Clubul de Lectură ALECART

Loc de desfășurare

Sala Teatru la Cub – Teatrul Național Iași
Strada I. C. Brătianu
Iași, România
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare