Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Ateneul Național din Iași va primi „Medalia Regală pentru Loialitate”

martie 11, 2020

Ateneul Național din Iași va primi „Medalia Regală pentru Loialitate”

Printr-o scrisoare trimisă de la Palatul Elisabeta în data de 26 februarie 2020, Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași, a primit din partea Casei Regale a României deosebita veste că instituția pe care o reprezintă va primi „Medalia Regală pentru Loialitate”, în cadrul unei ceremonii de decorare care va avea loc la Castelul Peleș, în data de 11 martie 2020.

Conform Decretului Regal privind Regulamentul Medaliei Regale pentru Loialitate, publicat pe site-ul Casei Regale a României, „Medalia se acordă membrilor merituoşi ai Casei Majestăţii Sale sau colaboratorilor de peste cinci ani ai acesteia, din toată ţara şi din străinătate. Medalia poate fi oferită, de asemenea, unor personalităţi din România şi din lume.

Decoraţia este semnul preţuirii Majestăţii Sale faţă de românii sau străinii care au dovedit loialitate şi încredere în destinul Familiei Regale din România, făcând eforturi şi, adeseori, sacrificii personale pentru a sprijini principiile binefăcătoare ale Coroanei în ţara noastră.

Medalia va fi acordată unui număr de maximum 250 de personalităţi în viaţă, aflate în România sau în străinătate. Aleşii pentru decernarea acestei însemnate distincţii vor fi personalităţi care au făcut sau fac parte din Casa Majestăţii Sale, din societatea civilă, mediul politic sau economic, lumea culturii sau a diplomaţiei, precum şi din organizaţii naţionale sau internaţionale.”

Privind acest moment de înaltă ținută și de importanță istorică pentru instituția ieșeană, Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași, susține următoarele:

„Așteptăm cu emoție momentul special la care vom lua parte miercuri, 11 martie, atât eu, cât și echipa pe care o coordonez. Ne onorează această distincție pe care urmează să o primim, cu atât mai mult cu cât știm că această Medalie Regală pentru Loialitate este continuatoarea tradiției Medaliei Regele Mihai I pentru Loialitate.”

 

Lista completă a tuturor celor care au primit această medalie este publică și poate fi vizualizată accesând site-ul Casei Regale a României, respectiv:

https://familiaregala.ro/ordine-si-decoratii/medalia-regala-pentru-loialitate.

Detalii

Dată:
martie 11, 2020
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Castelul Peleș
Aleea Peleșului 2
Sinaia, Prahova 106100 România
+ Hartă Google
Telefon
0244 310 918, 0244 312 184
Vezi site-ul web Loc de desfășurare