Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Ateneul Național din Iași invită publicul la spectacole de teatru în aer liber și proiecții de film la începutul lunii august

august 5, 2020 @ 10:00 am - august 9, 2020 @ 10:00 am

Lei15- Lei20

Ateneul Național din Iași invită publicul la spectacole de teatru în aer liber și proiecții de film la începutul lunii august

Ateneul Național din Iași continuă și în luna august seria de spectacole în aer liber care se vor desfășura în Grădina de Vară a Ateneului, la Amfiteatrul Palas și pe Terasa Acoperiș a instituției noastre.

Iubitorii de teatru sunt așteptați cu spectacole educative pentru copii, cu povești interesante și comedii spumoase pentru cei mari, care le vor face serile de vară mai frumoase și mai amuzante.

Săptămână debutează miercuri, 5 august, de la ora 10.00 la Amfiteatrul Palas, când cei mici vor face cunoștință cu „Mica Sirenă”. Cei de la Marionette Show v-au pregătit un spectacol plin de cântece, voie-bună și distracție.

Și sfârșitul de săptămână va fi plin de spectacole de teatru pentru toate gusturile. Astfel, sâmbătă, 8 august, începând cu ora 20.00, publicul este invitat în Grădina de Vară a Ateneului, la comedia „Dragoste pe contrasens”, regia Andrei Ciobanu. Deja îndrăgitele personaje, Frosinel și Petronela, cu care spectatorii au făcut cunoștință în weekend-ul precedent fac ce au făcut și până acum: își continuă viața în doi, plină de peripetii. Vremurile s-au schimbat și ei au acum de înfruntat nu doar problemele specifice de cuplu, ci și dificultățile care vin în același timp cu viața modernă.

Duminică, 9 august, de la ora 10.00, la Amfiteatrul Palas, Teatro Blu îi așteptă pe cei mici să facă cunoștință cu „Povestea Prințesei Thea”.

Tot duminică, însă de la ora 12.00, Compania Andirino le va prezenta celor prezenți în Grădina de Vară a Ateneului „O poveste descâlcită”. Copiii vor fi invitați să se împrietenească cu Mari, marioneta cea drăguță, care vrea să devină o fetiță adevărată. Cel care îndeplinește dorințe este celebrul Magicitor, dar în ajutorul ei vine  și Rapunzel care o va încuraja pe Mari să viseze până la capăt și care îi va deveni și ea, alături de copii, prietenă.

Seara de duminică vine cu o primă premieră a lunii, „Astă-seară… în familie”, regia Erica Moldovan. Spectacolul este un potpuriu inedit compus din scenete umoristice savuroase semnate de Dumitru Solomon, Grigore Pop, Mircea Crișan. Piesa tratează eterna problematică a cuplului, a vieții conjugale, acest clișeu peren în care fiecare din noi ne-am regăsit măcar o dată în viață.

Fie că ești o Rodică filosoafă sau un Costică martirizat, o Varvară geloasă sau un Mitică obedient, „armonia” vieții de cuplu nu iartă pe nimeni. Ineditul spectacolului nu constă în conținut, eternul „El și Ea” fiind deja o temă împământenită în conștientul colectiv – ci în formă: adaptarea dramaturgică face ca scenetele să fie așezate sub forma unui text unitar. Spectacolul va avea loc de la ora 19.00, la Amfiteatrul Palas.

Evenimentele vor fi organizate cu respectarea măsurilor și regulilor de distanțare socială impuse. Biletele pentru spectacole pot fi achiziționate de pe www.ateneuiasi.ro, de la casa de bilete a Ateneului sau cu o oră înainte de începerea spectacolului la Amfiteatrul Palas. Prețul unui bilet este de 15 lei la spectacolele pentru copii și 20 de lei la cele pentru adulți.

Program

  • Miercuri, 5 august 2020, ora 10.00, Amfiteatrul Palas

Mica Sirenă, Marionette Show

  • Sâmbătă, 8 august 2020, ora 20.00, Grădina de Vară a Ateneului

Dragoste pe contrasens, regia Andrei Ciobanu

  • Duminică, 9 august 2020, ora 10.00, Amfiteatrul Palas

Povestea Prințesei Thea, Teatro Blu

  • Duminică, 9 august 2020, ora 12.00, Grădina de Vară a Ateneului

O poveste descâlcită, Compania Andirino

  • Premieră: Duminică, 9 august, ora 19.00, Amfiteatrul Palas

Astă seară… în familie, regia Erica Modovan

Detalii

Începe:
august 5, 2020 @ 10:00 am
Se termină:
august 9, 2020 @ 10:00 am
Cost:
Lei15- Lei20
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Ateneul din Iași
Telefon
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator