Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Ateneul Național din Iași anunță deschiderea celei mai mari săli funcționale de spectacole din Moldova

octombrie 29, 2019 - noiembrie 3, 2019

Ateneul Național din Iași anunță deschiderea celei mai mari săli funcționale de spectacole din Moldova

Finalul anului 2019 aduce pentru Ateneul Național din Iași încă o realizare în segmentul cultural ieșean. Mai precis, în data de 6 decembrie 2019, de Sfântul Nicolae, va fi deschisă cea mai mare sală funcțională de spectacole din Moldova, în incinta Cinematografului Victoria, urmând ca spațiul să devină gazdă pentru evenimente dintre cele mai diverse, printre care enumerăm spectacole de teatru, proiecții de film, concerte, festivaluri, precum și alte manifestări cultural-artistice.

„Cinema Victoria se transformă în „Sala Unirii”, cea mai mare sală multifuncțională dedicată, în special, evenimentelor culturale, educaționale și sociale. Această sală va avea peste 850 de locuri și va fi dotată la cele mai înalte standarde de confort și siguranță. Pentru prima dată în istorie s-a reabilitat tot acoperișul și, tot pentru prima dată în istorie, s-a reabilitat și termoizolația clădirii”, a declarat ieri, 24 octombrie 2019, Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

„Sala Unirii” este un spațiu optim pentru desfășurarea activităților complexe, de anvergură, organizate de Ateneul Național din Iași, dar care poate fi, de asemenea, oferită spre închiriere tuturor celor care doresc să realizeze evenimente cultural-artistice dedicate unui public numeros.

 

Principalii susținători ai proiectului sunt Primăria Municipiului Iași, alături de parteneri privați din Iași

Cea mai mare parte din sumă este acoperită de municipalitatea ieșeană și Ateneul Național din Iași. O susținere semnificativă vine și din partea partenerilor privați, care sprijină proiectul atât din punct de vedere logistic, cât și financiar. În acest sens îi menționăm și le mulțumim, reprezentanților Farmaciei Adriana A&G Med SRL și Pleiada Boutique Hotel. 

 

Pleiada Boutique Hotel este partener oficial al Ateneului Național din Iași

„Implicarea Pleiada Boutique Hotel este dovada că parteneriatele public-privat pot ajuta orașul. Ceea ce facem noi de câteva luni este o investiție pe termen lung, o investiție în creșterea nivelului de trai prin cultură. Ceea ce face Ateneul Național din Iași prin revitalizarea cinematografelor de stat este mai mult decât onorant și am spus „da” unui parteneriat prin care construim, la propriu, pentru ieșeni. Ne dorim, din ce în ce mai mult, să atragem cât mai mulți turiști la Iași, să avem ce să le oferim, diversitate, uși deschise, ospitalitate de cinci stele, de la Aeroport până la hotel, de la hotel până la descoperirea Iașului ca oraș cultural și simbol al istoriei recente a României”, precizează Dora Morhan, General Manager Pleiada Boutique Hotel.

 

2 ani de activitate pentru Cinema Ateneu

În cadrul conferinței de presă susținute ieri, 24 octombrie 2019, Andrei Giurgia, Șef Oficiu Film în cadrul Ateneului Național din Iași, a prezentat activitatea din ultimii doi ani a Cinematografului Ateneului. În doi ani de la înființare, Cinema Ateneu, membru în rețeaua de cinematografe Europa Cinemas, a înregistrat o creștere remarcabilă atât a numărului de bilete vândute, cât și a încasărilor obținute. Astfel, în perioada octombrie 2018 – octombrie 2019 au fost vândute peste 17.500 de bilete, iar peste 20.000 de spectatori au venit la cele 461 proiecții de film, încăsările depășind 230.000 de lei.

Încă un pas important în ceea ce privește activitatea cinematografului constă în colaborarea cu Opera din Paris, în perioada februarie-iunie 2019 fiind transmise spectacole live sau înregistrate, direct de la una dintre cele mai spectaculoase opere din lume.

Tot în perioada octombrie 2018-octombrie 2019, publicul cinematografului a intrat în contact cu peste 40 de personalități din lumea cinematografiei, respectiv regizori, scenariști, producători actori și critici de film.

 

Mai multe detalii pe: 

Pagina de FB: https://www.facebook.com/AteneulNationalIasi/

Site web: www.ateneuiasi.ro

Detalii

Începe:
octombrie 29, 2019
Se termină:
noiembrie 3, 2019
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Ateneul din Iași
Telefon
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare