Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

A 12-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii Mecanice

septembrie 18, 2020 - septembrie 20, 2020

Gratuit

A 12-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii Mecanice

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Iași, Centrul Cultural German Iași, Opera Națională Română Iași, Asociația Crescendo Events, Filarmonica „Moldova” Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași și Muzeul Național de Istorie și Arheologie din Chișinău continuă seria proiectelor cultural-științifice și de divertisment prin organizarea celei de-a 12-ediții a FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL AL MUZICII MECANICE (FIMM 12).

Conceput în scopul promovării colecției de instrumente de muzică mecanică, unică în țara noastră, dar și de perpetuare a tradiției europene a flașnetarilor, proiectul FIMM 12 este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național – Ministerul Culturii.

Ca și la edițiile precedente, programul festivalului, care se va derula între 18 și 20 septembrie 2020, va cuprinde expoziții interactive de muzică mecanică, workshop pentru specialiști, spectacole ale flașnetarilor, concerte, dans, animație, proiecții videomapping etc.

Participanți

Ne vom bucura, și la această ediție, de o participare prestigioasă din țări precum: Franța, Germania, Cehia, Slovenia, Ungaria, Austria, Elveția, Republica Moldova și România, la care se va adaugă și Polonia. FIMM 12 va reuni flașnetari, colecționari, cercetători, muzeografi și iubitori de muzică mecanică, facilitând interacțiunea dintre profesioniștii participanți la eveniment și publicul iubitor al fenomenului cultural propus.

Prin conceperea si dezvoltarea acestui proiect, ajuns la ediția a 12-a, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”din Iași se numără printre puținii organizatori ai acestui gen de spectacol din Europa.

Informații suplimentare:

www.fimm.ro, https://www.facebook.com/festivalulmuziciimecanice

Parteneri media:

TVR Iași, Radio Iași, Buna Ziua Iași, Evenimentul, IasiTVLife, www.inoras.ro, Iașul cultural , www.altiasi.ro, Adevărul, Wink Public Media, Tele M, IașiLive, Prima TV, Agora Press, Jurnalul Ieșean, Radio Trinitas, vivafm.ro.

Details

Start:
septembrie 18, 2020
End:
septembrie 20, 2020
Cost:
Gratuit
Event Categories:
,

Organizers

Complexul Naţional Muzeal „Moldova” Iaşi
Centrul Cultural German Iasi/ Deutsches Kulturzentrum Iasi
Opera Nationala Romana Iasi
Filarmonica Moldova Iasi

Venue

Palatul Culturii Iași
Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 1
Iași, 700028 România
+ Google Map
Phone
+40.232.275.979
View Venue Website