Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„7 Cuvinte”, prima proiecție din acest an în spațiul Librăriei „Orest Tafrali”

februarie 18, 2020 @ 5:00 pm - 7:00 pm

Gratuit

„7 Cuvinte”, prima proiecție din acest an în spațiul Librăriei „Orest Tafrali”

Un gest mic poate face minuni!

Brațele părintești sârguiește a mi le deschide mie, că în desfătări am cheltuit toată viața mea, spre bogăția cea necheltuită a îndurărilor Tale, privind Mântuitorule, acum, nu trece cu vederea inima mea cea săracă, căci către Tine, Doamne, cu umilință strig: Am greșit, Părinte, la cer și înaintea Ta! (Această cântare era una din cântările psaltice pe care Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa o îndrăgea cel mai mult, așezându-se în genunchi și plângând pe tot timpul cântării, așa cum mărturisește în filmul ”7 Cuvinte” unul dintre ucenicii săi)

Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Litere și Biserica Toma Cozma, vă invită la prima proiecție de film din acest an, care se desfășoară în spațiul Librăriei ”Orest Tafrali”, marți, 18 februarie, de la ora 17:00.

Este vorba despre povestea tulburătoarea Părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa, documentată riguros de regizorul Andrei Negoiță Zagorodnâi, originar din Iași, dar stabilit de 25 ani în America.

La eveniment va ajunge și regizorul, care va fi pentru ultima oară la Iași înainte de plecarea sa în America, de peste câteva zile.  Cele șapte predici unice ale Părintelui Gheorghe Calciu rostite de acesta în timpul Postului Mare, sunt incluse în cartea ”7 cuvinte” apărută la Editura Bonifaciu, iar doritorii vor putea achiziționa cărți, și la eveniment, marți, 18 februarie. De asemnea, cărți și dvd-uri despre Părintele Ghoerghe Calciu Dumitreasea pot fi achiziționate și de pe site-ul editurii Bonifaciu: https://www.librariabonifaciu.ro/categorie-produs/carti/editura-bonifaciu/

Complementar proiectului dedicat filmului SCRUM, a cunoscut lumina tiparului cartea SCRUM, la Editura Egumenița, tradusă și în limba engleză,  urmând să fie lansată în perioada imediat următoare.

Evenimentul va fi moderat de Prof. Dr. Leonte Ivanov, șeful Catedrei de Slavistică, Departamentul de limbi și literaturi străine și Conf. Dr. Marina Vraciu, din cadrul aceleași catedre.

Intrarea la proiecția filmului de marți, 18 februarie, ora 17.00,  este liberă. Numărul de locuri este limitat.

Apreciem în mod deosebit implicarea regizorului Andrei Negoiță, care vine cu un suflu nou în cinematografia modernă, având în plan alte două proiecte, respectiv:  SCRUM despre care se pot găsi detalii pe site-ul scrumfilmul.ro și un alt film despre Părintele Iustin Pîrvu, care se va numi: JUSTIN.

Filmul SCRUM este un proiect social inedit, care va spune povestea miracolului de la Valea Screzii și Valea Plopului… 25% din încasările filmului vor ajunge la orfanii și bătrânii abandonați din Valea Screzii. Un gest mic poate face minuni! Donațiile pot fi făcute pe site-ul: www.scrumfilmul.ro.

Teaserul filmului SCRUM, poate fi vizionat accesând linkul: https://youtu.be/jQK6mWweoKM

Caravana Eroilor mai zăbovește la Iași 

În colaborare cu Asociația „Ortodoxia Tinerilor”, și implicarea președintelui Claudiu Bălan, Biserica Toma Cozma a organizat în perioada 1-7 februarie 2020, Expoziția itinerantă „Caravana Eroilor”, aceasta fiind amenajată în cortul dedicat evenimentelor din curtea parohiei. Duminică, 9 noiembrie, expoziția a fost reamenajată în lăcașul sfânt al bisericii.

Expoziția ”Caravana Eroilor” va mai fi prezentă la  Iași și în perioada următoare, putând fi vizitată la Biserica ”Adormirea Maicii Domului” din cartierul Galata, iar apoi în alte locații. Detalii: tel. 0741706602.

Detalii

Dată:
februarie 18, 2020
Oră:
5:00 pm - 7:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi
Telefon
0232 201 000
Email
contact@uaic.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Librăria „Orest Tafrali”
Bulevardul Carol I 11
Iași, 700506 România
+ Hartă Google