Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

12.000 de copii din corurile Cantus Mundi sărbătoresc „Ora Pământului” în 85 de localități din România

martie 30, 2019 @ 8:30 pm - 9:30 pm

Gratuit

12.000 de copii din corurile Cantus Mundi sărbătoresc „Ora Pământului” în 85 de localități din România

Sâmbătă, 30 martie, Programul Național Cantus Mundi organizează, la nivel național, evenimente muzicale cu ocazia „Orei Pământului”, în intervalul orar 20:30 – 21:30. Peste 12.000 de copii și tineri din corurile Cantus Mundi se vor reuni sub sloganul internațional al World Wide Fund for Nature (WWF) – „Conectează-te cu natura! Acum este momentul să acționăm!”.

Sărbătorirea „Orei Pământului” inițiată de Cantus Mundi se va desfășura simultan în 85 de localități din 33 de județe din țară: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

În județul Iași, „Ora Pământului 2019” va fi celebrată de peste 500 de copii și tineri, din 16 coruri, care se vor reuni pe esplanada din fața Palatului Culturii din Iași, precum și de către 120 de copii de la Școala Gimnazială din Rădeni, comuna Roșcani. Copiii, alături de coordonatorii corurilor, familii și prieteni, vor cânta pentru a aduce naturii și ieșenilor mesajul lor de implicare și responsabilitate. Începând cu ora 20:30, corurile de copii Cantus Mundi vor interpreta cântece special selectate pentru acest moment și, in același timp, se va întrerupe iluminatul în zonele de organizare ale evenimentelor.

 

Copiii României vor cânta într-un glas pentru sănătatea Pământului. Cantus Mundi este cel mai mare organizator de evenimente muzicale în cadrul Earth Hour 2019, acțiunile corale desfășurându-se în 81 de localități. Este un efort imens pe care echipa Madrigal-Cantus Mundi îl face și îi chemăm alături de acești minunați copii pe toți cei care înțeleg că România se va schimba prin vocile acestora., a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Evenimente „Ora Pământului 2019” similare vor fi organizate în toate județele din Moldova, adunând peste 2.500 de copii, membri ai Programului Național, care vor trage un semnal de alarmă privind schimbările climatice si extra-consumul de energie.

Cea de-a patra ediție a evenimentului „Ora Pământului” realizată de echipa Cantus Mundi se va desfășura sub egida WWF, organizație care a lansat acest proiect în 2007, reușind să mobilizeze comunități din peste 180 de țări.

Lista evenimentelor „Ora Pământului” organizate de către Programului Național Cantus Mundi va fi actualizată pe pagina de Facebook Cantus Mundi Romania periodic.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu sprijinul membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 8 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.150 de coruri. 43.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

 

Despre Earth Hour

Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră, Ora Pământului. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 180 de ţări. Detalii pe www.ora-pamantului.ro sau pe www.earthhour.org.

Parteneri media naționali: Digi24, Digi Life Romania, Digi World Romania, Digi Animal World

Partener media regional: TVR Iași

Parteneri media locali:Curierul de Iași, Iasi4u.ro, Actualități Arad, Revista de Alba, Alba Carolina TV, Alba7.ro, Jurnalmm.ro, Radio Sighet, ActualMM.ro, Graiul Maramureșului, Kiss FM Baia Mare, Dezvaluiri.ro Constanța, Mesager de Constanța, Radio Constanța, Ziarul Făclia Cluj, Cluj.com, Inima Bacăului, Jurnal de Bacău, Mesagerul FM Bacău, Redacția Crișana, Mesagerul de Sibiu, Știri de Sibiu.

Parteneri organizare: WWF România, Promenada Mall, Opera Comică pentru Copii, Circul Metropolitan Bucuresti, Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, Muzeul Național al Literaturii Române, Gașca Chitară Grozăvești, Inspectoratul Școlar Județean Iași

 

Detalii

Dată:
martie 30, 2019
Oră:
8:30 pm - 9:30 pm
Cost:
Gratuit
Categorie Eveniment:

Organizator

World Wide Fund for Nature (WWF)
Telefon
+4021 317 49 96
Email
office@wwfdcp.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Palatul Culturii
Piata Stefan cel Mare si Sfant nr.1
Iași, 700028 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 275979
Vezi site-ul web Loc de desfășurare