Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Spectacolul de teatru „Tinerețe fără bătrânețe și teatru fără de moarte”

martie 9, 2019 @ 6:00 am - 8:00 pm

Lei24

Spectacolul de teatru „Tinerețe fără bătrânețe și teatru fără de moarte”

Teatrul Național Iași vă invită sâmbătă, 9 martie 2019, ora 18:00, în Sala Studio „Teofil Vâlcu” la spectacolul „Tinerețe fără bătrânețe și teatru fără de moarte”, în regia lui Petru Ciubotaru.

Recital Petru Ciubotaru – 50 de ani de teatru

Scenariul şi regia: Petru Ciubotaru

Scenografia: Nicolai Mihăilă

Consultant muzical: Ion Ursulescu

Consultant: Adrian Teodoriu

Cu participarea copiilor: Sofia Theodora Gaţu și Alexandru Horga

Este primul actor care a cutezat să abordeze travestiul Chiriţei după dispariţia lui Miluţă Gheorghiu; el se înscrie astfel în linia tradiţională a travestiului Chiriţei deschisă de Matei Millo şi continuată de Mihai Arceleanu, Vasile Boldescu, Miluţă Gheorghiu … A fost o cutezanţă, dar şi o realizare artistică pe măsură, care îi asigură actorului un loc particular în istoria scenei ieşene şi, evident, în istoria travestiului acestui personaj.

Tot o cutezanţă a fost abordarea rolului lui Ştefan cel Mare din Apus de soare de Delavrancea, pe care, după izbânda exemplară a lui George Calboreanu (ştiaţi că acesta a fost actor de şcoală ieşeană ?), puţini actori au îndrăznit să-l interpreteze.

Acum, când îşi sărbătoreşte jumătatea de secol de activitate, actorul vine în faţa publicului cu un spectacol – nu de retragere, ci un fel de sinteză sau corolar al evoluţiei sale. Îl vom vedea şi vom aplauda nu doar evoluţia din această seară, ci o carieră întreagă. Exemplară. (Ştefan Oprea)

 

 

Details

Date:
martie 9, 2019
Time:
6:00 am - 8:00 pm
Cost:
Lei24
Event Categories:
,

Organizer

Teatrul Luceafarul

Venue

Sala Studio „Teofil Vâlcu” – Teatrul Național Iași
Strada Cuza Vodă 34
Iași, 700259 România
+ Google Map
Phone
0232 212 548
View Venue Website